Gugantinheim

Guggenheim voisi täällä, sen sijaan, että yrittävät puskea jotain säätiloja kestämätöntä, vedet katosta läpipäästävää ja kymmenen vuoden kuluttua peruskorjauskuntoon rapistuvaa designpytinkiä tuonne rantaan, lyödä hynttyyt yhteen Gigantin kanssa. Tämä olisi niin match made in heaven kuin vaan voisi kuvitella. Siitä tulisi Gugantinheim. Eikä vain Gugantinheim Helsinki, vaan koko Suomi. Niillä olisi jo 41 toimipistettä (kirjoitushetkellä Wikipedian mukaan) Suomi-neidon sylissä, yksi uusimmista keskellä vilkkainta Helsinkiä, uusitusti kiiltävässä Forumissa. Olisi suuria halleja ja vähän pienempiä mihin tuoda vaikka millaisia taidetta. Isoihin halleihin mahtuu kookkaitakin teoksia. Pienempiin saisi jotain pienempää, mutta vähintään yhtä kallista esille. Museokauppainfra on jo olemassa, ei tarvitsi mitään uutta siinä, verkkoputiikkikin on. Täydellistä. Samalla voisivat myydä muutakin Jackson Pollock tai Mondrian-teemalla kuin muistivihkoja, palapelejä tai jääkaappimagneetteja, kuten esimerkiksi pesukoneita, imureita tai pakastimia. Tämä olisi kyllä niin nykyaikainen ja päräyttävä konsepti, että ei ole kuunaan nähty. Turistit virtaisivat maahan kuin heinäsirkat itätuulen mukana Egyptiin silloin joskus. Ja koska vain yhdessä Gugantinheimissä käyminen ei tule kuuloonkaan, riittäisi turistivirtaa Rovaniemelle asti. Tämä jättäisi kuulkaa kaikenmaailman vanhanaikaiset ja ennalta-arvattavat Bilbaot ja sensemmoiset varjoonsa. Win win.

Published