Vuosikatsaus 2014

Vuosi 2014 oli aikamoista vuoristorataa. Oli hyvää ja kivaa, mutta kunnollista pohjamudissa rypemistä myös. Kuvataidekasvatuksen muuntokoulutus tuli päätökseen. Opinnäyte ja valmistuminen. Oli kuin olisin laskeutunut komeetan pinnalle, iso ja onnistunut työ, mutta sitten ei viimeinen olympiarengas auennutkaan ja olinkin yllättäen tuplamaisteri ilman työtä. Jotain töitä löytyi sitten kyllä, onneksi. Ja tulihan Pink Floydiltakin uusi levy.

Mutta ennen kaikkea mennyt vuosi oli hajoavien sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vuosi. Ensin meni vanha ruosteinen (käsittämätöntä dizainia) jääkaappi (ikä: tuntematon määrä yli 10 v.) jolle korvaavan laitteen hankinta netin kautta oli yllättävän hankalaa, kun kotimaiselle verkkokaupalle ei oikein tahtonut millään raha kelvata. No, tuossa tuo uusi nyt käy ja naksuu – halpa laite joka tuskin kymmentä vuotta tulee kestämään, mutta pysyypähän maito hyvänä tätä kirjoittaessani.

Sitten pläjähti läppäri (ikä: hiukan alle 6 v.) johon ei enää saa varaosia (!) ja olin pakotettu uuden hankintaan. Uusi on toki kiva ja silleen, mutta vanhalla olisi pärjännyt kyllä vielä jonkin aikaa.

Lopuksi sekosi televisio (ikä: hiukan yli 6 v.). Ääni särisi ja kuva sekoili. Vein laitteen korjaukseen (tuli halvemmaksi kuin uuden hankkiminen), mutta vaikka kuva nyt onkin ookoo, särisee ääni yhä. En tiedä jaksanko taistella huollon kanssa asiasta (pitäisi).

Askelia vuonna 2014 kerääntyi mittariin 3850925. Se tarkoittaa, että vaikka kolmannes kuukausista jäi enemmän tai vähemmän alle keskiarvotavoitteen, oli koko vuoden keskiarvo kuitenkin hiukan yli 10000 askelta per päivä. Eli ihan hyvin.

Kuvia olen julkaissut Flickriin 777, valokuvablogiin 208 ja kännykkägalleriaan 743. Keskimäärin julkistin siis noin 4,7 kuvaa päivässä koko vuoden ajan. Näistä luvuista puuttuu kaikki se mitä olen esimerkiksi vain Facebookkiin tai muualle heitellyt. Otettujen kuvien määrää en jaksa laskea.

Tänä vuonna olenkin jo ehtinyt netin kautta, onnistuneesti (hiukan yllättäen ehkä jopa), niin tullata verkko-ostoksen (palvelussa parantamisen varaa) kuin tilata passin (ei näppärä, mutta toimi hyvin). Uusi vuosi näyttää ainakin tältä osin alkaneen mukavasti kyllä. Saisi sitten jatkua hiukan tasaisempana ja rauhallisempana kuin edellinen, kiitos.

Pirteän kriminaali look
Sormet, joista jäljet otettiin, ovat edelleen tallella
eivätkä ne ole silminnähden vaurioituneet.

Päivitys 14.08: Matikka ei ole vahvoin puoleni. Korjasin tekemäni keskiarvovirhelaskelman julkaistujen kuvien suhteen. Väitin sen olevan n. 30 kertaa isomman kuin mitä se oikeasti on.

Published