Muuttamisesta

Kun Google Reader vietiin saunan taakse ja olimme pakotettuja siirtämään syötteemme jonnekin muualle, päädyin itse jotenkin lievästi töksähtäen Feedlyn syliin, jossa lähes viihdyin, mutta en niinkään, etten sitten ottanut ja koputtanut Netvibesin vanhaa ovea, jonka takana vielä oli aikanaan taakseni jättämä vanha huoneeni jäljellä. Siellä olivat kaikki syötteet ja Netvibesin pienet erikoisuudet paikallaan, juuri siellä ja siten mihin ne silloin joskus kauan sitten jätin. Muistilappuja menneeltä ajalta, syötteitä jotka olivat kuivuneet kasaan kauan sitten, muistoja. Hiukan nostalgista oli kyllä paluu. Purin matkalaukkuni ja jäin sinne. Aluksi ajattelin vain olla siellä vähän aikaa, mutta sitten olinkin pitkään. Yhteiselomme oli mukavaa, kunnes tässä viimeisen puolen vuoden aikana Netvibes rupesi oikuttelemaan. Ranskalaista verta kun sillä on koodissaan, niin temperamenttinen on se. Se näytti usein, liian usein, jo luetut viestit uudestaan, pakkosyötti minulle vanhaa sisältöä. Kuka sellaisesta tykkää? Uudelleen lämmitettyä kaalia. Yllättäen se sitten joko ei näyttänyt enää mitään tai kesken (lähes) päivittäisen lukemisen päätti, lupaa kysymättä, merkitä koko internetin luetuksi. Kuvitelkaa! Koko netti nollaantuu tuosta vaan. Ei semmoista voi kestää. Tarvitse kestää.

Niinpä jälleen kerran zippasin syötteeni ja muutin. Muutin takaisin Feedlyn luokse. Toki voisi kysyä, että onko tässä mitään järkeä. Tavallaan ei ole, mutta Feedly on parempi kuin Netvibes syötteiden suhteen kyllä ja siksi minä siellä taas olen. Mutta haikeudella mieleen tulee Reader-vainaan yksinkertainen ja toimiva olemus. Oi, miksi menitkään Google sen tappamaan? Tässä nyt joutuu koko ajan jotain korvaavaa etsimään, kun vastaavaan hyvää ei tahdo millään löytää.


Published

7 comments

  1. Kokeilehan Feedbiniä (feedbin.com). Minä olen tuntenut Google Readerin jälkeen siellä oloni oikein kotoisaksi. Toimintamallikin on oikein mukavan selkeä. Minä maksan ja Feedbin tarjoaa syötteenlukua. Kuvioon eivät kuulu mainostajat tai muut tiedonnuuskijat.

  2. No juma. Kyllä olen miekin ihmetellyt tätä Netvibesia viime aikoina! Juuri noin: vanhoja syötteitä uudelleen ja toisinaan sitten ei mitään. Eilen tyhjeni kaikki, siis jopa Saved! Tuli toki takaisin, mutta persiistähän tuommoinen on silti.

    Harmittaa paljon se G readerin katoaminen.

  3. Pieniä hikkoja ja outouksia toisinaan kestää kyllä, mutta toi on kyllä aika huonossa hapessa nykyään.

Comments are closed.