Magneetti, rasva ja hämmästys

Oletteko koskaan kokeilleet hangata astioita puhtaaksi magneetilla, noin tiskiharjan ja/tai tiskinaineen sijasta? Esimerkiksi yrittänyt irrottaa rasvaa veitsestä tai uuninkestävästä lasivuoasta? Olette? No, minä en ole, mutta kuvittelen, että se ei ole erityisen tehokasta. Lähinnä uskoisin sellaisen puuhan olevan hölmöläisten hommaa. Silti yksi tiskiainevalmistaja on laittanut purkkinsa kylkeen tarran joka ilmoittaa aineen tehoavan rasvaan kuin magneetti. Tyhmiäkö ne on? Kuka ihme ostaa sellaista tiskiainetta joka ei tehoa rasvaan ollenkaan?

Sitten tietenkin siinä on vielä se, että jos tiskiaine toimisi rasvaan kuin magneetti esim. rautaan, niin silloinhan se tiskiaine jäisi kiinni siihen rasvaan ja olisi myös vaikea irrottaa. Siinä sitten yrittäisi puhdistaa pannua makkaran paistamisen jäljiltä ja rasvan lisäksi pitäisi jotenkin siitä myös saada irti se tiskiaine joka jumittaa itsensä rasvaan kuin… niin, magneetti. Kuka semmoista lisävaivaa haluaisi?

Nyt joku ruutunsa tuolla puolen huudahtaa, että “Ahah! Olet väärässä, magneettihan myös työntää luotaan, sitä ne tarkoittaa”. Totta magneetti myös hylkii. Mutta jos rasva jo on pitkin poppariastiaa, niin silloinhan magneetti hylkii sitä niinkin, että itse pomppaa pois. Ei ole voimaa jolla magneettia saisi popparirasvan lähellekään. Siinä sitä sitten olisi tiskiaine rinnuksilla tai silmissä. Samalla rasva tietenkin puristuisi supertiheäksi ja vielä vaikeammin irrotettavaksi megarasvaksi. Ja kuka sellaista haluaisi?

Sama yritys toitottaa muuten toisen vastaavanlaisen tuotteen kyljessä, että aine tehoaa rasvaan hämmästyttävästi. Hämmästyttävästi? Hämmästyttävää olisi se, että tiskiaine muuttaisi rasvan yksisarvisen kakaksi, tai itseloistaviksi ja hyvää musiikkia soittavaksi palluroiksi. Nyt se vaan irrottaa rasvan. Se tekee tasan sen minkä sen pitääkin, eikä siinä ole mitään hämmästyttävää nykyihmiselle.

Tehoaa rasvaan jotenkin hämmästyttävästi muka.
“Hämmästyttävästi”

Published