Ei paikkaa ei lippua

Siinä minä olin, ostamassa lippua junaan, kun yllättäen huomasin joutuvani outoon luuppiin. En voi varata paikkaa, jolloin en voi ostaa lippua ja en voi ostaa lippua kun en voi varata paikkaa. Tilanne ei ollut win-win, vaan lose-lose. Raha ei vaihda omistajaa, Pekka ei saa matkalippua.

“Paikkojen varaaminen ei onnistu. Lisätietoja vr.fi –sivuilta tai VR Asiakaspalvelukeskuksesta.” lukee pienin kirjaimin sivulla sen jälkeen kun olen niin jo valinnut itselleni paikan kuin myös klikannut Jatka maksamaan -painiketta. Eli siis vasta kun siirryn maksamaan. En löydä lisätietoja vr.fi -sivulta (jossa mielestäni jo olen). Mihinkään VR Asiakaspalvelukeskukseen on ota yhteyttä (mikä lie on, en tiedä voiko soittaa vai pitääkö faksata).

Päätän kuitenkin lähteä junalle. Ainahan sitä voi lipun ostaa konduktööriltä ja istua vaikka restaurangin puolella (tai kaffilassa, riippuen mikä vaunu junassa on. Jos on, aina kun ei ole anniskeluvaunua vaikka niin ilmoitettaisiin).

Siinä talsiessa junalle kokeilen VR:n mobiiliaplikaatiota. Yllätyksekseni pystyn tekemään sillä haun. Mutta paikan varaaminen ei onnistu tätäkään kautta. Eroa selainversioon tosin on. Mobiilivitkain nimittäin kykenee englanniksi (ainoa kieli jota se tuntuu osaavan) spekuloida varaamisen ei epäonnistuvan muiden syiden lisäksi myös esim. siksi, että juna on cancelled.

Kun sitten katson lähtöaseman tietoja äskettäin suurta julkisuutta saaneen junat.net -palvelun kautta, niin toden totta: juna johon yritin lippua ja istumapaikkaa hankkia on peruttu.

Näin siis 26-vuotiaan opiskelijan omaksi iloksi parissa viikonlopussa koodaama palvelu osasi informoida minua paremmin VR:n tilanteesta kuin VR:n oma sivusto.

Tässä minä nyt sitten olen. Kahvilla. Ihmettelemässä, miksi VR:n nettiputiikki ei osaa informoida ihmistä perutusta junasta ja antaa ihmisen joutua turhauttavaan epäinformatiiviseen luuppiin, kun tieto perutusta junasta on julkista tietoa, myös VR:n itsensä saatavilla.

Published