Pieni hintanillitys

pieni LED-valo

Tällaiset näppärät pienet LED-valot maksavat Clas Ohlsonilla 4,99€/pari, eli noin 2,50€ kpl.

Paristot tällaiseen pieneen valoon, 2 kpl CR1220, jos niitä erikseen hankkisi, maksaisi kaupasta riippuen 3,80-13,90€. Kallein hinta, kun niitä googlailin, on Gigantista, jossa yhdelle CR1220-paristolle ilmoitetaan hinnaksi hulppeat 6,90€. Tästä huomaa, että se nyt vaan todellakin on tyhmää maksaa liikaa.

On siis halvempaa ostaa uusia pieniä LED-valoja paristoineen, kuin vaihtaa vanhaan uudet paristot. Surullista, monin tavoin, on se.

Published

6 comments

  1. Seuraava on vähän asian vierestä, myönnän.

    Ostin joitakin vuosia sitten erään kauneuslaitteen (turhamaisuus jne.), ja sen johto hajosi viime kesänä. Joten tilasin uuden johdon, hintaa jotain 30 euroa postikuluineen. Nyt kyseinen laite sitten päätti pistää hanskat naulaan ja heittää lusikan nurkkaan ja muita sanontoja. Olisi oikeastaan ollut sama ostaa kokonaan uusi laite silloin viime kesänä saman tien. Säästöjä tästä ei ainakaan näin pidemmän päälle tullut, enkä oikein näe säästäneeni luontoakaan. Surullista, niin kovin monin tavoin.

    Tietty, voihan sitä olla ostamatta sen laitteen, samoin kuin niitä LED-valojakin. :)

  2. sph: Olen skeptinen tuommoisille mitälie-merkkisille paristoille. Voivat tulla kalliimmaksi käytössä kuin ns. brändituotteet (kokemusta on). Vaan noissahan on kyllä hinta kohdallaan. Aina yhtä absurdia tämä, miten toiselta puolelta maapalloa saa halvemmalla kuin tästä vierestä.

    Mervi: Toki voi jättää ostamatta. Itsehän hankin näitä LED-valoja jotta valottomat pyöräilijät ehkä huomaisivat jalankulkijan Helsingin yllättävänkin pimeillä raiteilla. Olen sittemmin käyttänyt näitä myös valokuvan puolella.

  3. Ne paristot, joita led-valoihin tehtaalla valmiiksi laitetaan, ovat aivan varmasti juuri tuota halvinta Mitälie-merkkiä, eivätkä välttämättä kauan kestä. Olen tilannut Kiinasta merkittömiä nappiparistoja 50 kpl reilulla kolmella eurolla kotiin kannettuna, ja hyvin ovat toimineet. Jos jokin yksittäinen niistä sattuukin olemaan sekunda, ei tuo paljon harmita. Kovin ekologista touhuahan tuo ei tietenkään ole, mutta paristokierrätykseen sentään menevät käytön jälkeen.

Comments are closed.