Epäsiveellisesti tiistaihin

Päivän yllätys oli sähköposti Pinterestiltä, jossa ilmoittivat, että ovat poistaneet yhden pinneistäni. Selittivät, että kyseinen pinni oli heidän linjansa vastainen, epäsiveellinen. Viestissä oli linkki poistettuun kuvaan. Kävin tietenkin katsomassa sen ja huvituin.

Varoitus lukijoille lienee paikallaan: Tulen tässä jutussa linkittämään kyseiseen Pinterestin poistamaan epäsiveelliseen sisältöön.

Mutta aluksi hiukan taustaa. Nämä seuraavat linkit eivät vie Pinterestiin. Selitän syyn myöhemmin.

Kuva, jonka Pinterest poisti, on ollut osa ruoka-aiheista boardia. Kerään sinne erilaisia kuvia joissa ruoka on mukana tavalla tai toisella. Siellä on mukana klassisempia ruokakuvia, mutta pääkohteeni on ruoan vähemmän tavallinen käsittelytapa, semmoiset kuvat joissa ruoka on siirretty pois siitä kontekstista jossa se yleisimmin tavataan. Mukana on myös kuvia joissa ruoka on mukana konseptuaalisella tasolla. Eikä huumori ole kielletty.

Tähän kokoelmaan olin siis lisännyt kuvan jonka Pinterest poisti. Ja tässä on nyt linkki sisältöön joka Pinterestin sääntöjen mukaan on epäsiveellistä. Varoitus! Klikkaa omalla vastuulla.

Pinterest: You may have saved something we don't allow. Please review our policy.

Ilmeisesti joku jossain jostain syystä ei ollut tykännyt ja on tehnyt pinnaamastani kuvasta valituksen (epäilen, että syy on kuvassa appelsiinin läpi pilkistävät nännit, jotka valtaavat kuvan pinta-alasta prosentin murto-osan). Ja valitukseen ilmeisesti reagoidaan poistamalla kuva heti kättelyssä. Vaikka, ainakin minun mielestäni, kuva menee ongelmitta siihen mitä Pinterest sallii (“We do allow works of art and educational Pins, like you might see in a museum or classroom”): se on selkeästi taiteen kontekstissa ja voisi hyvinkin olla esillä galleriassa tai taidemuseossa. Ja on se varmaan näkynyt luokkahuoneessakin, koska olen käyttänyt boardiani opettaessani valokuvaa.

Seuraavat linkit ohjaavat Pinterestiin. Jos et ole selaimesi kautta kirjautunut kyseiseen palveluun, ei ole sanottu, että näet pinnien sisältöä. Sellainen on Pinterest, että ulkopuolisille käyttäjien keräämää sisältöä ei oikein haluta näyttää. Siksi tuolla ylempänä en linkitä Pinterestiin.

Pinterest pyytää, että kävisin läpi siellä olevan sisältöni ja poistaisin linjan vastaiset kuvat. Hahoh! En. Sen sijaan kävin läpi pinnejä ja linkitän tähän kaikenlaista epäsiveellistä sisältöä: sieniä, lihaa, ranskalaiset perunat, chili, porkkanakakku, kiivi, leivänpäällinen .

Lisää ruoka-aiheista sisältöä löytyy boardilta Food.

Published