Pienoinen musiikkisoitinprobleema

Huh. Ehdin jo hetken olla kevyesti huolissani iPodistani. Se lakkasi nimittäin sunnuntaina synkkaamasta ja latautumasta. Kääk! Se on ollut mitä loistavin laite tähän asti. Hankin sen kesällä 2010, samana vuonna kun tämän kyseisen mallin valmistus lopetettiin. Noin kahdeksan ja puoli vuotta on iPodni käynyt ja kukkunut. Ehkä paras hankkimani Apple-vekotin ever, noin elinikänsä puolesta ainakin.

Mutta takaisin ongelmaan. Vaikka laite selkeästi kyllä reagoi sen kytkemisestä läppäriin tai laturiin, ruudun valovoima lisääntyi hiukan, ei mitään muuta tapahtunut. Googlasin, resetoin, mutta eipä tuolle juuri muuta voi tehdä. Tai siis minä voi tehdä. Niinpä soittelin sillä sitten akun loppuun ja… no siihen se sitten loppui, kesken biisin.

Vikahan voi olla toiki muuallakin kuin iPodissa itsessään, pohdin. Läppäri voi sekoilla, mutta USB-portteihin muut kytketyt vempaimet kyllä toimivat. Päättelin, että läppärin ihan jokainen molemmista USB-porteista toimii kuten pitää. Joten olisiko vika kaapelissa? Niinpä sitten maanantaina lampsin omenakauppaan ja kyselin, josko heillä olisi kaapelia testattavaksi. Oli. Testasin. Kas, kaapelihan se. Kaapelit eivät ne vaan kestä, vaikka iPodi kestää.

Tässä minä nyt sitten istun, kuuntelen Askelpalautin-podcastia läppäriltä kun synkatun iPodini akkuun valuu sähköä. Huhhuh.

Published