Skrubu

det är något fel i databasen
kannassa on jotain vikaa
something rotten in the land of database


Lauantai 5.11.2005

noin klo 14.40
Aluksi ei vanhan jutun päivitys onnistunut. Sitten kaikki katosi ja skrubun etusivu näytti hetken tältä.

Table was marked as crashed and should be repaired. Aaaugh! En omista edes nitroja. Voi ei! Sinnekö se nyt meni? puolitoista vuotta tavaraa? Viimeksi varmuuskopioin tietokannan kuukauden alussa. Eli kaikki ei ole mennyttä. Vain viimeisimmät päivät. Huh.

14.47
Okei. Lyhyt hengähdystauko ja sitten kurvaan terminaalilla paikan päälle. Mikä ihmeen error 145? Googlen kautta löytyi juttua. Ja homma korjaantui kolmella sanalla: repair table wp_posts.

15.10
Mutta jos vika oli noin helposti korjattavissa, miksei MySQL osaa tehdä sitä itse vaan aiheuttaa bloginpitäjäraukalle sydämentykytyksiä ja rytmihäiriöitä? Otan uuden varmuuskopion.

15.19
Eipä se sitten sitten korjaantunutkaan… voi prkl. Vaikka skrubu nyt näkyykin maailmalle oikein, en pysty lisäämään sinne juttuja (tätä juttua).

15.28
Miksi nämä hajoavat juuri silloin kun ei oikein olisi aikaa tämmöiselle meganörttipuuhastelulle. Paniikki valtaa mielen. Laitan meiliä palveluntarjoajalle. Miksi ne ei vastaa samalla sekunnilla! Täällä on kuulkaa nyt sydänkohtauksen paikka. Ei saa kuhnia!

Lisää juttuja lukemaan. Google tuo nenän eteen kaikenlaista. Vai että jos olisi phpMyAdmin niin sieltä voisi ajaa CHECK ja REPAIR. Voisihan tuota testata. Mikä pitää ääntä? Ainiin laitoin ruoan lämpenemään.

Installaatio ja ruokailua. Teenpäs minä hyvää ruokaa. Eipä pysty phpMyAdmin auttamaan, kanta on ja pysyy rikki. Korjauskierros antaa tiedoksi että nyt myös wp_comments on rikki. Auh! Blogin etusivu on täynnä erroria!

16.21
Miksei palveluntarjoaja ole vastannut. Täällä kuollaan! Haloo! Uusi meili. Kerron mitä phpMyAdmin kertoo minulle. Key in wrong position at page.

16.59
Vaikuttaa siltä etten voi tehdä asialle itse mitään. Keitän kahvit. Kas, jutut ovat ilmestyneet näkyville taas, mutta kommentit ovat rikki.

17.40
Ei vastausta. Ei mitään. Ei myöskään ratkaisua ongelmaan.

18.02
Aika loppuu. Pakko riistäytyä koneen ääreltä sateenharmaaseen iltaan. Leffaan pitäisi mennä. Ja juuri kun keksin että josko voisi luoda uudet taulut ja jotenkin kopioida niihin se mitä on noissa korruptoituneissa. Onhan varmuuskopiot olemassa. Mutta se idea saa odottaa toteutusta.

23.59
Tulin juuri leffasta. Eipä näytä siltä että palveluntarjoaja olisi korjannut mitään. Corpse Bride oli oikein viihdyttävä pätkä. Pidin siitä. Inhoan tätä ongelmaa. Laitan geneerisen lapun luukulle. Olen hiukan pettynyt palveluntarjoajan tukeen, tai lähinnä sen puutteeseen.


Sunnuntai 6.11.2005

00.09
Tästä voi tulla pitkä yö. Ei ole edes kaljaa kaapissa. Kirottu pyhä.

02.59
Voivittusentään.

04.11
God natt.

10.25
Aamiainen ja Futurama. Mihinkäs minä jäin eilen yöllä?

11.02
Alkaa korjauspaketti olemaan kunnossa. Johan tuon kanssa onkin tapeltu. Erinäisiä ongelmia. En ole niin hyvä näissä tietokantajutuissa. Jotenkin vaan tuntuu siltä että tässä on kirjaimisto-ongelma. Blogi on UTF-8, kanta näyttää olevan Latin-1, ja varmuuskopiot ovat siis… UTF-8 merkkejä Latin-1 failissa ja kun palautan tekstit on blogi täynnä aurinkoja ja outoja merkkejä. Voi kiva. Noh, koska en siis muuta keksinyt korjasin homman find & replace tekniikalla, käsin suoraan varmuuskopioihin. Onneksi MySQL lukee takaisinpäin UTF-8 tiedostoja ihan hienosti. Kommentit ovat jo paikallaan ja näyttävät hyviltä, seuraavaksi blogijutut ja homma on ookoo.

11.14
Häh? Mitä mitä mitä? Nyt kaikki katosi. Ei vain näkyviltä vaan terminaalinkin kautta katsottuna on kotihakemistosta poissa kaikki minun tavarani. Voi perkele. Mistäs nyt tuulee? Ja meiliä palveluntarjoajalle. Vetiköhän ne kaiken sileäksi? Ja tietenkin juuri kun olin viittä vaille valmis korjausten kanssa. Ja voi helvetti, sinne meni tämä minun tietokantavitutuspäiväkirjanikin. Voi kiva.

11.45
Miksi en ole MacGyver? Miksi, jos kotihakemistostani on kadonnut kaikki, on tietokanta vielä pystyssä normaalisti? Oma moka? Ei mahdoton ajatus.

12.03
Hinkstoonasta löysin kadonneen tietokantavitutuspäiväkirjani. Internet ei unohda. Suuri kiitos Timolle! Loin kotihakemistooni public_html-hakemiston niin että saan laitettua tämän päiväkirjan näkyviin. Sen jälkeen taidan jatkaa suunniteltua sunnuntaiohjelmaani useamman tunnin aikataulusta myöhässä. Skrubu saattaa siis olla nurin jonkin aikaa vielä.

12.50
Taitaa palveluntarjoaja olla pyhäin vietossa. Minä häivyn messukeskukseen. Heidå.

14.26
En pystynyt keskittymään digiexpoon enkä skiexpoon. Tulin pois.

14.36
Otin puhelimen käteen ja soitin. Lupasivat palata asiaan tunnin kuluttua. Viikonloppuisin kun ei ole ketään päivystämässä koneen ääressä. Näin sitä oppii.

15.22
Hmm... nyt näyttäisi siltä että kanta olisi kunnossa, mutta public_html-hakemiston sisältö ei ole vielä serverillä. Toivon että palvelunantajalla olisi edes jotenkuten tuore kopio. Minun paikallinen on muuten ookoo, mutta aika paljon kuvamatskusta puuttuu.

16.36
Nyt on mennyt tunti, ja sen päälle vielä toinenkin, eivätkä ole palveluntarjoajalta palanneet asiaan. Olen tässä sitten ajankulukseni siirrelyt tavaraa omalta koneelta verkkoon. Pelkään sen olevan turhaa puuhaa, mutta jotain pitää tehdä. En voi istua vain toimettomana. Nyt ainakin oma galleria toimii.

17.02
Noniin. Nyt näyttäisivät oikestaan kaikki olevan paikallaan, niin galleria kuin loputkin ja tietenkin blogi. Kannassa on oikea määrä juttuja, kommentit näyttäisivät olevan paikallaan ja skanditkin näyttävät oikeilta. Vähän yli vuorokauden kestnäyt piina on toivottavasti ohi.

Seuraava askel on kai tehdä varmuuskopio ja odotella josko se palveluntarjoaja saa soitettua takaisinpäin, niin että saisin mahdollisesti kadonneet tavarat takaisin. Olen rikollinen? -banneri on näköjään kadonnut, mutta sen viritinkin vain liveversioon.

17.40
Kolme tuntia soitostani, kaksi siitä että lupasivat ottaa yhteyttä. Taidan livettää skrubun ja jatkaa juttua siellä.