PowerBook Blues

Ostin hienon 12-tuumaisen Apple PowerBookin noin vuosi sitten. Siistissä paketissa ensimmäisenä tuli vastaan kiiltävän valkoinen pahvi jossa luki ylpeä teksti “designed in California”. Suhtauduin lauseeseen epäilevästi koska kuulun sukupolveen jolle amerikkalainen laatu tarkoittaa kolisevia autoja ja irtoilevia muoviosia.

Heti OS X 10.2 asennuksissa ilmeni ongelmia. Uusi hieno tietokone ei tunnistanut asennuslevyä. Eject ei myöskään onnistunut. Soitin Applen tukipalveluun. Ystävällinen tukihenkilö paljasti salaisia näppäinyhdistelmiä millä pääsi bootloaderiin käsiksi. Sieltä eject onnistui. Apple lupasi myös lähettää minulle uuden asennus-DVD:n koska oma oli ilmeisesti viallinen.

Tuntui kuitenkin tylsältä odottaa uutta levyä joten jatkoin sitkeänä asennuskokeiluja. Asennus onnistuikin yllättäen muutaman tunnin jälkeen. Jee!

Muutaman viikon käytön jälkeen alkoi tulla selväksi, että ongelma ei ollutkaan levyssä vaan comboasemassa. Soitto Applen tukipalveluun, kuriiri hakee Macin. Mac käy Belgiassa. Kuriiri tuo Macin takaisin viikon jälkeen. Huoltoraportista ei oikein käy ilmi mitä Macille on tehty. Combo näytää toimivan mutta sisäänrakennettu mikrofoni on rikki. Argh. No, eipä se juuri menoa haittaa ja voihan mikin korjauttaa myöhemmin.

Combo alkaa kuitenkin taas oireilla. Ei ****** mounttaa levyjä. Tällä kerralla etsin vastauksia ongelmiin netistä. Kävikin ilmi, että tämäntyyppisiin ongelmiin kannattaa poistaa libraryyn ilmestyvän info-tiedoston. Jaha. Ja taas toimii. Ainakin melkein luotettavasti. Aina välillä tuntuu, että asema ei oikein toimi kuten pitäisi.

Tulee syksy ja syksyn mukana Pantteri. Asennus näyttää taas, että asema ei ole kunnossa. Asennus katkeaa virheisiin koko ajan, eject ei toimi, jne. Sitkeydellä ongelmat kuitenkin ratkaistaan ja saan Pantterin asennettua noin kymmenennellä yrittämällä.

Kesä lähestyy ja takuu loppuu kohta. Vien PowerBookin MacHuoltoon ja pyydän, että korjaisivat mikin. Kerron myös combon ongelmista. Mac viettää uskomattomat kolme ja puoli viikkoa huollossa. Huollossa vaihdettu combo, logic board ja top case housing. Melkein puolet koneesta.

Mikki toimii, jee. Combo taas ei toimi ollenkaan: se ei osaa lukea yhtään syöttämistäni levyistä. Totaalisen rikki. MacHuollon huoltomies vakuuttaa että combo toimi omissä testeissä. Lupaa ottaa heti käsittelyyn kun tuon sen. Saa nähdä miten maanantaina käy.

Designed in California. Ulkonäkö on siisti ja käyttis upea mutta tämä hardiksen laatu…

Published