Mobiilihelvetti ja kärsimys

Piti, näin sadepäivän ratoksi, asentaa jokunen softa puhelimeen.

Ajattelin että olisi kiva jos voisi tarkistaa televisio-ohjelmat kätevästi kännykästä, kun ei koskaan tiedä missä on kun olisi tarve olisi. Maksullinen telkku.com ei innosta (toimii vuoden loppuun asti!?) mutta Mobiili- ja PDA-blogi tiesi kertoa telkussa.fi:n ilmaisesta softasta. Hienoa! Siinäpä juuri se ohjelma jonka haluan. Joten mobiilisurffasin sinne, seurasin ohjeita ja… kosh, ei toimi. Puhelin ilkkui erroria. Jaha, ei siis toimi mulla.

Toinen vaihtoehto. Pitäähän nuo TV-tiedot jotenkin kännykkään saada. Koska olen Soneran asiakas, ajattelin että Sonera Menu olisi toiseksi paras. Onhan se aika megalomaaninen monsteriohjelma, mutta kai se toimii kun on ihan Soneran oma softa. Joten mobiilisurffasin sinne, seurasin ohjeita ja… kosh, ei toimi. Puhelin herjasi erroria. Jaha, ei siis toimi tämäkään mulla. Enkä todellakaan ajatellut ladata sitä melkein 300 kiloista asennuspakettia uudelleen, kuten ohjelma niin ystävälisesti ehdotti. Prkl!

No voi helvetti sentään: miten vaikeata tämä voi olla? Sain puhelimeen pari viikkoa sitten käyttispäivityksen (V 4.09.1), mutta eipä tunnu maailma tuosta paranevan. Ainiin! Pyysin että josko saisi Operan toimimaan samalla kun sain päivityksen, joten…

Kolmanneksi vaihtoehdoksi kokeilin Operaa. Se oli edellisessä puhelimessa, mutta koska töppäilin itseni mereen kännykkä taskussa, meni Opera (ja puhelin) siinä samalla bittitaivaaseen. Tuonhan pitäisi olla ilmainen Noksun 6600 puhelimeen, joten kävin hakemassa asennuspaketin (europe), siirsin sen puhelimeen, asensin sen ja… ei toimi. Se ei vain kertakaikkiaan asennu, asennusohjelma lopettaa kesken. Kävin hakemassa toisen paketin (english), siirsin sen puhelimeen, asensin sen ja… ei toimi. Väittää että mun “trial period has exiperd”. Gnnniiiiiihhh!!!!

Hallintaohjelma huusi hoosiannaa poistaessaan kaikkea mitä olin asentanut ja minä, otsasuonet pullistuneena, kirosin. Mitä ajan- ja kaistaleveydentuhlausta! Onneksi sataa ja myrskyää. Onneksi menen kohta elokuviin.

Published

3 comments

  1. Omassa 6600:ssa taas vibraattori on mennyt rikki. Pitäisi varmaan viedä huoltoon, mutta pni:n ongelmien takia epäröin. Ehkä uskallan viedä loman jälkeen.

    Toinen valituksen aihe on näppäinlukko. Vaikka puhelin on ollut käytössä varmaan kohta puoli vuotta en koskaan tahdo saada sitä pois päältä tarpeeksi nopeasti. Tänään olisin saanut siistin kuvan autosta joka ajaa veden läpi mutta en ehtinyt koska sain lukon pois päältä vasta kolmannella yrittämällä. Tilanne oli silloin jo ohi. No otin muutaman kuvan joka tapauksessa (http://www.lokala.org/misc/…).

  2. Kuulostaa kovin tutulta tuo Operan "trial period…"-ilmoitus. Harvinaisen vaikeaksi tehty muutenkin kännykällä nettiin pääseminen muutenkin. On erilaisia asetuksia MMS/GPRS/BT/Datapakettia ja niin edelleen. Jopa tarjottavat palvelut saattavat olla puutteellisia verrattuna "oikeaan".

    Ainiin, jos on BT:llä varustettu mäkki käytössä niin osoitteesta http://www.mobilewhack.com/… löytyy ohjeet Nokian liittämiseksi siihen. Erinomainen apu esmes nettisivuja testatessa, kun ei tarvitse siirtomääristä välittää.

Comments are closed.