Julkiset koneet

Kun en ole vieläkään saanut nettiä kotiin, käytän julkisia koneita bloggailuun ja meilien lukemiseen. Sinänsä jännää, koska tällä tavalla näkee paljon netin käyttäjiä joita ei muuten näkisi. Äsken tälläkin koneella istui ulkomaalainen pariskunta lukemassa meilejä. Taisivat olla vähintään 70 vee. Hyvinhän tuo näytti menevän. Logout tuotti hiukan ongelmia, mutta onnistuivat pienen etsimisen jälkeen. Olivat paljon pitkäpinnaisempia kuin monet muut netin käyttäjät. Minä en saa edes vanhempiani verkkoon (“Se on niiiin vaikeata” ja “Ei me oikein ymmäretä”). Muistuu mieleen erään kaverin mummo joka kunnioitettavassa 90 vee iässä opetteli käyttämään tietokonetta (se oli tietenkin mäkki :) jotta pystyi kirjoittamaan muistelmiaan. Upeeta.

Toisaalta sitten näillä julkisilla koneilla näkee masentavaakin tavaraa. Kuten eilen kaksi esiteinixxiä jotka surffailivat jotain pelisaittia. En niinkään kiinnittänyt poikiin huomiota kunnes toinen kysyi kaveriltaan: “Miten Googleen pääsee?”, johon kaveri “Kai se kirjoitetaan tohon yläriville” ja toinen sitten vielä “Onks se fi vai com?”. Näiden muksujen käsissä on meidän tulevaisuus. Tai ehkä tulevaisuus on muiden kakrujen käsissä.

Päivitys: Samalla tulee harjoiteltua sorminäppäryyttä, kun esim. nämä Stockan vaateliikkeen koneiden hiiret ovat rikki: pallo puuttu. Hauskan näköistä kun jengi pitää hiirtä yhdessä kädessä ja toisella pyörittelee pikku rullia hiíren sisältä.

Published

2 comments

  1. Onkos Googlen URL jo esiteineiltä vaadittua yleistietoa nykyisin? :-) Ei tuo keskustelu minun mielestäni mitenkään toivottomalta kuulostanut.

  2. No ei kai se ole vaadittua yleistietoa, mutta… noh.. ehkä tämä loma aiheutti ylireaktion.

Comments are closed.