Korttelihullu?

Ennen vanhaan outo käytös olisi oikeuttanut kylähullun titteliin. Mutta miten on nykyään? Kylähullu ei terminä oikein istu kaupunkiympäristöön ja kaupunkihullu on käsitteenä liian laajalle alueelle osoittava. Kaupunginosahullu voisi toimia jättäen tittelinhaltijalle mukavasti maantieteellistä liikkumavaraa, mutta pitäen hänet kuitenkin rajatulla alueella. Myös paljon tarkempi titteli, korttelihullu, saattaisi myös toimia. Joo. Korttelihullun titteli menee… (rumpujen pärinää!)… Kiikarimiehelle. Perustelen valintaani seuraavasti:

Täällä uusilla kotinurkillani olen nähnyt, yleensä aina samassa korttelissa, paikallisen outolinnun. Kyseessä on vanhempi mies, varmaan jotain 65+, joka kiertelee katuja kiikarit kaulalla. Tämä ukkeli pysähyy milloin mihinkin ja rupeaa yhdellä silmällä tiirailemaan kiikareiden kautta ympäristöään, yleensä yläviistoon. Taitaa katsella, hymy huulilla, ympärillä olevien kerrostaloasuntojen ikkunoista sisään. Joskus kiikarit skannaavat katutasolla toisia ihmisiä. Meitä on moneen junaan. Tässä tapauksessa juna meni jo kauan sitten.

Published