Sommarens soundtrack

Några skivor inskaffade på sommaren. Musik som spelat i min stereo längs semestern som nu tagit slut.

Bridge och Paradoxes av Everon
Everon har på något sätt blivit ett band som jag återkommer till om och om igen. Fina melodier. Sådär trallvänligt och ändå lite progressivt och tungt. Inte jätte tungt, men på ett trevligt 80-tals vis tungt. Bridge kom ut samma år som Flesh och är det tyngsta jag hört av bandet. Inte lika lätt att vissla till som Flesh eller t.ex. Fantasma, men bra ändå. Paradoxes är bandets första skiva och låter lite ofärdig. Bandet har blivit mycket bättre sedan dess.

Minstrel In The Gallery och A Passion Play av Jethro Tull
Vad kan man säga? Minstrel är en klassiker och Passion Play ett lite frikigare konceptalbum, en klassiker den också egentligen. Båda är bra. Naturligtvis. Oldies goldies, liksom.

Adam and Eve av The Flower Kings
Ja, erkänner. Jag är en stor fan av bandet. Efter Pink Floyd är det bara TFK som rubbat min musikaliska värld lika mycket. Väntade på skivan och blev nog först lite besviken. A&E är så mycket lugnare än de tidigare två studioplattorna. Det var lite överraskande. Men skivan växer (vanligtvis bevis på en bra skiva). Det finns en hel del strålande grejer på den. Vissa låtar har bekanta drag. Vampyrsongen tycker jag är besläktad med Butterfly Man av Arena och så finns det några tongånger här och där som låter bekant på något sätt. Kan inte bara konkretisera att vad det är som gör att det låter bekant. Vågar inte påstå att det är den bästa TFK skivan, men nog en stark och bra en ändå. Går faktiskt och sjunger stumpar från skivan alltid nu och då (hoppas ingen på stan har hört mig ;). Fin skiva. Tål att höras på. Länge.

Together We’re Heavy av The Polyphonic Spree
Trevlig harmlös indiepop(-aktig?) musik med massiva sounder (körer och sån’t) och några nypor progressivitet. En totalt ny bekantskap. Känner inte alls till bandet, råkade bara hitta dem på nätet. Verkar intressant. Måste väl följa med och se om dom skulle lyckas få lite mera proge med i musiken och därmed bli intressantare. Inget fel på skivan. Två låtar med hitmaterial. Kiva är ordet.

Published