Lördag morgon förmiddag eftermiddag

Jag är nu officiellt en sängsovare. Igår fick jag min säng. Min första riktiga säng på… vad blir det nu… sex år eller så. Bäddsoffan fungerar hädanefter i huvudsak som en soffa. Och i natt, när jag hade vinglat hem från Berghäll, förstod jag faktiskt att kasta mig på sängen, inte på soffan. Hur bekväm sängen är kan jag inte mig påstå ha en uppfattning om efter en natt i fyllekoma, men åtminstone är varken ryggen sjuk eller benen domnade.

Berghäll, just det. Efter att jag igår hade monterat ihop min nya säng, var det dags att hoppa på spåran och ta sig till Toveri, där Berghälls Blogcirkel höll sitt Höstseminarium. För mig, som inte tidigare har varit på dessa seminarier, kändes det till en början som en blind date. Fast det ju inte var en date liksom :-P men… nåja ni vet, ni som varit på date via internet, ni vet hur det är med att läsa någons texter och sedan träffa personen. Det kan ibland gå så fel som saker bara kan gå. Men jag tänkte att det skulle ändå bli intressant att se hurudana personer som finns bakom bloggarna. Och det var ju trevliga personer. Överraskande, egentligen (kanske inte?), hur en grupp människor, som möjligtvis inte har annat gemensamt än att de publicerar sina egna texter på nätet, kan verka vara ett så enhetligt gäng. Stämingen var gemytlig och varm. Diskuterade ett och annat med ganska många (inte listade och länkade till här eftersom den listan finns redan) och så mittiallt var klockan lite före två och Toveri höll på att stänga. En del av seminaredelegater bestämde sig för att fortsätta den mycket lyckade kvällen (tack Janne) någonstans där ölet ännu flödade, andra gick hem. Jag hörde till de som vinglit styrde kosan mot sängen, den nya, i Bortre Tölö.

Solen är en effektiv väckarklocka. När den skiner på en, där man ligger i sängen, kan man ju inget annat än fly. Fly eller bli hårdkokt. Med ett tungt huvud vill man inte bli hårdkokt. Man vill kanske inte heller stiga upp, men gör det ändå. Det finns liksom inga alternativ. Nu, efter att ha vattnat chilina, druckit ett stop kaffe (sant!) och lyssnat på god musik (det började passligt med en ypperlig bootlegversion av Pink Floyds Fat Old Sun), är det väl dags att ta sig i kragen och göra vad man nu brukar på en lördag… vad än det nu må vara.

Published

2 comments

  1. Omatunto alkoi kolkuttaa… Muistanko oikein, että jäin sinulle Toverissa kaljan pystyyn? Pahoitteluni, valomerkki tuli ennen kuin osasimme odottaakaan.

    Tilit on tasattava viim. kuuluisissa pikkujouluissa!

  2. Tuskin se omatunto siellä kolkuttaa, kyllä se krapula on. Et nimittäin muista oikein, tai siis olen aika/perin/hyvin varma että kaljatilimme ovat tasan.

    Mutta tunnustan hörpänneeni tuopistasi vahingossa, sori, istahdin nimittäin väärälle paikalle epähuomiossa jossain vaiheessa iltaa. Joten oikeastaan olen sinulle hörpyn velkaa.

Comments are closed.