Lustiga ortnamn

Jag kollade in awstats-statistiken för lokala och såg till min förvåning att ordet Hevonkack sökts några gånger. Vad i fridens dagar tänkte jag och kollade upp ordet på Google. Det visade sig att Hevonkack är en ö vi körde förbi under sommarens odyssé. Det hade jag helt glömt.

Så dök det ju upp en del andra länkar bland resultaten också. Bland annat Hauskoja paikannimiä och paikkoja.txt.

Olen hiihtänyt Mulkku-Saaren ympäri. Olen uinut Kivesjärvessä.

I Ulvila finns till exempel orten Suolisto. Skärgårdshavet har ett ställe som heter Fålafjärt. Och utanför Drumsö finns en ö som heter Nahkahousut. I Strömfors skärgård finns en klippa som heter Bisaballen.

När jag sökte på Bisaballen hittade jag ett åländskt diskussionsinlägg som listade några kul ortsnamn i Sverige. Vad sägs om Onansbygd, Kåtebol, Luderbygget, Sexdrega eller Snålkuk.

Published

2 comments

  1. Mellan Tove Janssons Klovharun och Kummelskären utanför Pellinge finns skären Bisaballen, Musblötan och Käringskrevan

Comments are closed.