Det hände på veckoslutet

En avskedsfest. Vårt team på jobbet blev mindre när en kollega böt jobb. Hon höll avskedsfest på fredagen. Vi hade nog festat avskeden delvis redan på tisdagen, men nu skålades det öl och cider med ett lite större gäng. Man kan inget annat än önska kollegan god fortsättning och lycka till på det nya donet.

En födelsedagsfest. Även detta en arbetskollega, dock en som inte lämnat firman. En ganska lugn hemmafest, vilket passade bra dagen efter avskedsfesten. Lugn, men varken torr eller kort. Man fyller ju inte år många gånger per år. Grattis grattis! Presenten, enligt önskemålet en man inpackad i aluminiumfolie, blev den nya översättningen av Tarzan, inlindad i det definierade materialet.

En begravning. En av mina chiliplantor har redan länge sett dålig ut. Har inte gjort något åt saken, eftersom de frukter som hängt där har sakteligen bytt färg från grönt till orange. Idag var det dags att skörda och det blev en imponerad hög med habañeron. Tjugo stora och tjugoen mindre (inkl. fem frukter från det döda ranglet). Efter skördningen var det dags att göra sig av med liket. Den avlidne begravdes utan större ceremonier och celbrerades därefter med öl samt snörvel, svett och nysningar p.g.a. chilistark mat. En eldig ramen-aktig rätt som ännu i morgon kommer att pinsamt påminna om den avlidnes styrka och karaktär.

Uppdatering: Inte egentligen något att göra med veckoslutet, men alla tål inte het mat

Published