PowerBook Blues V

Viikko sitten huollosta tullut läppäri tarjosi minulle neljä päivää onnea. Akku toimi kuten pitääkin. Kaikki hyvin. Mutta sitten, kuin Mordorin tummat pilvet ikään, synkät pilvet pimensivät mieleni, onnellisuuteni kaikkosi: läppäri kaatui. Kaatui tosi rumasti, kesken surffailun. Se kaatui lyhyen ajan kuluttua uudestaan. Tällä kertaa ilman erroreita, ilman kernel panic -ruutua, mikään ei vain toiminut. Näin läppäri jatkoi ptkin viikonloppua, kaatuen täysin satunnaisesti. Joskus niin että jos iTunes oli päällä, se jäi soittamaan lyhyttä ikuista luuppia (mov, 700KB). Uudelleenkäynnistys epäonnistui useasti (tältä omena näytti toisinaan, joskus tuli tämmöistä ruudulle ja useasti mitään ei tapahtunut – ruutu vaan pysyi pimeänä).

Viikko sitten huollosta tullut läppäri lähti tänään (mac-)huoltoon, taas. Kiva kiva, kolmas huoltokeikka hyvin lyhyen ajan sisällä. Ilo on ylimmillään. Kauankohan se tällä kertaa kestää? Ajoin ennen huoltoonlähetystä koneelle Apple Hardware Testin ja se tiesi kertoa “Logic Board: Error detected at startup”. Eli vikaa on. Testin jälkeen uudelleenkäynnistys epäonnistui.

Onnistuuko korjaus, tuleeko läppäri kuntoon? Tuoko vian korjaaminen jotain uusia tilalle? Kaikesta tästä, ja varmaan muustakin, enemmän kun tarina jatkuu.

Published

7 comments

 1. Voi että mitä amatöörejä korjaajiksi nuo MAC -huoltohemmot. Mitähän kuluttajansuoja sanoisi tällaiseen?

 2. MacHuoltoon koska
  a) ne mokas ja onhan työlläkin takuu.
  b) firmaläppäri viedään sinne mihin firma parhaaksi (?) näkee.

  Noh, kohta ostan varmaan itselleni uuden oman koneen ja sitten yritän välttää MacHuoltoa kuin ruttoa.

 3. Ai niin, kyseessähän on firman läppäri.

  Itselleni ei ainakaan AppleCaren puolelta enää edes ehdoteta MacHuoltoa. Muutenkin huoltofarssi aikoinaan oli jotain aivan uskomatonta.

  Toivottavasti PB:isi ei joudu samanlaiseen "huoltokierteeseen" :)

 4. Kaikki ei välttämättä ole MacHollon vika. Ne saa varmaan varaosat Applelta. Apple taas harrastaa "refurbishaamista" (mikä sana!) eli rikkoutuneita komponentteja korjataan ja käytetään huollossa. Pnin tapauksessa olisi ilmeisesti pitänyt ajaa neljän päivän testit ennen kun ongelma olisi tullut näkyviin.

  Olin kai loppujen lopuksi aika onnekas. Minulle riitti kaksi kertaa MacHuollossa CD-aseman korjaamiseksi. Tosin ennen sitä Applen huolto Belgiassa oli rikkonut mikin kun ne jätti CD:n korjaamatta.

  Tietokonehuolto ei ole helppo asia ;)

 5. Olet oikeassa. Olen kuullut että MacHuollon ongelmat johtuvat pitkälti huonoista varaosista. Mutta kyllä siellä mokataan ihan perusteellisestikin, vrt. kone tulee huollosta ilman että vika on korjattu ja koneessa on vähemmän muistia kuin mitä siinä oli kun se lähti huoltoon.

Comments are closed.