Intiaanipäällikkö Nukkuva Darra

– Tämä on paras, myyjä vakuuttaa.

Aivoni eivät oikein toimi, joten päätän suostua myyjän ehdotukseen. Kello on jotain yhdentoista ja kahdentoista välillä, kuitenkin lähempänä yhtätoista kuin kahtatoista. Olen apteekissa. Kotona ei ollut mitään itseaiheutetun päänsäryn hoitamiseen. Matkalla apteekkiin tapasin isäni jonka piti tulla kahdeltatoista käymään luonani. Meidän suvussa, isän puolelta perittynä, on paha geneettinen vika, joka saa ihmiset tulemaan jopa tunteja etuajassa sovittuun tapaamiseen.

Maksan pillerit. Myyjä muisti kertoa että pillerit toimivat nopeammin kun niitä ottaa kaksi. Niitä siis pitää juuri ottaa kaksi. Kun pääsen kotiin nielaisen pari pilleriä. Helvetin isoja pillereitä. Pillereitä? Ne ovat kuin sämpylöitä. Isoja valkoisia sämpylöitä. Jopa sen muotoisia. Hiukan vaikeuksia niellä. Senkin olen perinyt isältäni. Tai näin asian ymmärrän kun kuulen isäni selityksiä. Aivoni eivät toimi vieläkään kunnolla.

Keitän kahvit ja juttelemme juttumme. Kello on noin kymmentä vaille kaksitoista kun ulko-ovi sulkeutuu ja olen yksin kotona päänsärkyni kanssa. Juon toisen kupin kahvia. Pillerit eivät ole tehonnet. Päänsärky ei ole hellittnäyt. Myyjähän vakuutti että sain parhaat nopeat pillerit. Ei oikein tunnu nopealta. Ehkä odotin ihmettä

Ennen kello kahtatoista olen taas sängyssä. Päänsärky ei hellitä. Asetun varovasti hyvään asentoon ja nukahdan. En uskalla liikkua, pienenkin liike herättää takomon pojat. Olen aikaisemminkin nukkunut tällä tavalla. Pitäisi varmaan merkkisuojata oma nukkumistapa: Nukkuva Intiaanipäällikkö (suorin vartaloin). Herään toisinaan ja nukahdan taas. Taustalla soi musiikki. En muista nähneeni unta.

Kolmelta iltapäivällä syön jo ensimmäistä voileipääni tänään. Eipä ollut mitenkään nopeita pillereitä. Panadol Zapp. Vaikutus oli kuin ei olisi ottanut yhtäkään pilleriä. Panadol Crapp? Olisi pitänyt pitäytyä merkeissä jotka tuntee ja jotka toimii. Ei olisi pitänyt uskoa myyjää. Ei kai olisi pitänyt valvoa niin myöhään. Ei kai olisi pitänyt juoda kaikkea sitä viiniä.

Meni jo.

Published

8 comments

 1. MUAH. Panadol on raskaana olevien naisten ainoa hyväksytty kivunlievittäjä. Ja tietenkin täysin tehoton.

 2. Ehkä näytin raskaana olevalta naiselta. Tai no… ehkä en. Ehkä myyjä vain päätti sunnuntain kunniaksi kusettaa räjähtäneen näköistä ihmisrauniota.

 3. Kuule, mä mietin asiaa. On se mahdollista. Poikalasta odottavien testosteronitaso nousee. Ehkä se selittäisi parran. Muun muassa.

 4. Luulisin että näin monen vuoden jälkeen olisi jo jotain syntynytkin. Mutta ei. Pötsi kasvaa, niin partakin. Montako vuosikymmentä miehet ovat raskaana?

 5. Yksikään mies ei ole kai synnyttänyt. Eli ovatko miehet raskaana koko ikänsä? Kuulostaa aika raskaalta.

 6. Saattaa olla että apoteekin täti päätti suositella panadolia ihan vaan siitä syystä että kyseisellä valmisteella näyttää olevan iso kampanja meneillään. Hiukan heppoista sanoisin. Etenkin apoteekissa. Oliko myyjä mainoksen uhri, vai lääketehtaan lakeija?

  Ehkä en olekaan raskaana. Olen vain raskas. Heavy, niiku ameriikankiälellä sanotaan. Löysin linkin, jonka takaa löytyy raskaana oleva mies: http://www.malepregnancy.com/ Ja sitä ihmeteltyään kannattaa sitten käydä täällä: http://urbanlegends.about.c

 7. Old stuff… But….
  Mikä ihme on mennyt hedarilääkevalmistajiin?
  Tänään aamubussissa mainos Asperin Zipp’stä!
  H***tti, Zippzappzopp. Tullut nähtyä liikaa Star Trekiä!?

 8. Ei ne lääkevalmistajat, vaan markkinointi-ihmiset. Nehän niitä nimiä keksii. Olen itsekin ihmetellyt lääkkeiden nimiä. Jotkut ovat kuin B-luokan avaruusleffoista: Zoloft, Eskalith, Buspar…

  Mielenkiintoista on myös nimien lokalisointi eri maihin: Zyrtec (fi), Zyrlex (se), Zirtek (uk).

Comments are closed.