Puku päärynälle

Vaatteiden ostaminen on ehkä maailman tylsintä puuhaa. Ei siksi ettenkö löytäisi kaikenlaisia kivoja kuteita, vaan siksi että olen päärynänmuotoinen poika™. Esimerkkinä takki. Jos takin saa pötsin yli kiinni ilman että vetoketju hajoaa korjauskunnottomaksi, napit singahtavat irti upoten puoliksi vastapäiseen betoniseinään tai takki tuntuu tukahduttavalta makkarankuorelta, niin silloin hihat ovat niin pitkät ettei sieltä käsiään näe.

Olenkohan jotenkin klassisen päärynä? Farkkuja ostaessa ei löydy sopivia. Paidat sopivat täydellisesti ylläolevaan takkiesimerkkiin. Mutta puku. Myyjä katsoo minua, kaivaa esiin puvun. Riisun hupparin kokeillakseni takkia päälleni ja siinä vaiheessa myyjä huudahtaa “ehkä vähän isompi olisi parempi”. Hehe. Kokeilen vähän isompaa takkia. Napit menevät kiinni ongelmitta ja kädetkin näkyvät. Hiukan saa hihoja lyhentää, ei paljoa. Housut istuvat myös melkein täydellisesti. Pienellä korjauksella homma tulee kuntoon. Miten ihmeessä tuo oli niin vaivatonta? Farkkuja etsiessä voi mennä päivä tai kaksi ennenkuin löytää sopivat. Elämä on ihmeellistä.

Published

2 comments

  1. Minä en ole koskaan lakannut ihmettelemästä (ja arvostamasta) sitä ammattitaitoa joka (nykypäivänkin) räätäleillä on. Kerran olen oman puvun sellaiselta hankkinut ja on se vaan niin uskomatonta miten joku voi nähdä suoraan, joskus jopa kokeilematta, minkäkokoinen asiakas on. Minä en tiedä edes minkäkokoinen itse olen vaatteiden suhteen, saati että osaisin ehdottaa jotain muille…

  2. Joo, ne on ihan neroja. Mä en edes tiedä mikä mun koko on. Ja niitä kokomerkintöjäkin on niin montaa eri sorttia. Menee pää ihan sekaisin.

Comments are closed.