Onks ässetukorttia?

Nykyään, marketissa kuin marketissa kysytään aina että onko kyseisen ryhmän bonus- tai plussakorttia. No ei oo. En ole hankkinut. Tai siis, on mulla yksi, ja senkin hankin ihan vastikään kun sain tarvitsemallaeni tavaralle hyvän alennuksen hankkimalla kanta-asiakaskortin. Sitä ennen omistin R-kioskin VIP-videokerhon kortin. Ja se taisi olla 80-luvulla. Mutta aina niitä kortteja tivataan. Eikä pelkästään marketissa tai maitokaupassa. Nykyään kun voi kerätä bonuksia ja plopplop-plussia kittaamalla kaljaa paikallispubissakin. Onks ässetukorttia? Ai ei vai. Sit tää maksaa enemmän.

No tästä tuli sitten mieleen ajatus: miksi ihmeessä Kela ei hyppää mukaan systeemiin? Eikös olisi hienoa kun joka tuopista voisi vinguttaa Kela-korttia (kuvallista tai ilman kuvaa) samalla tavalla kuin etukortteja. Ai miksi? Sehän on päivänselvää. Katsokaas. Jokaisesta maksetusta kaljatuopista osa rahasta menee valtion kassaan, vai mitä. Mihin sekin raha menee? Ei mihinkään mistä olisi kaljankittaajalle suoraan hyötyä. Mutta Kelan kännibonuksilla homma toimisi paremmin. Kun alkoholin pahoinpitelemä maksa joskus kuitenkin päättää sanoa sopimuksensa irti, voisi Kelan tietokannasta katsoa että paljonko on kerännyt rahaa valtion pohjattomaan rahapussiin ja sitä kautta käyttää vuosien mittaan keräämänsä alkoholibonukset sairaalamaksuihin. Termikin olisi valmiina: täsmäkännääminen.

Ihmismieli on ihmeellinen asia. Eller hur?

Published

5 comments

  1. Siitä vaan palautetta Kelalle. :D Voisiko samaa systeemiä soveltaa esim. karkkien oston yhteydessä. Jollakinhan se hammaslääkärikin pitää maksaa. Tai vaikka epäterveellisten ruokien tai tai… Keksisin vaikka kuinka monta paikkaa, jossa Kelabonuksia voisi kerryttää.

  2. Tai sitten homma kääntyy päinvastaiseksi. Kun yrität ostaa hillomunkin myyjä sanoo "Zsori, BMI:si on yli [valtiosalaisuus], ja munkkikiintiösi tälle vuodelle on täynnä." Kelakortti kansanterveyden edistäjänä.

  3. Ainiin, valvova silmä. Däng. Unohdin että Kela on Sauronin silmä kotisuomessa…

  4. Ajatelkaa, miten helppoa Kelan olisi tehdä täsmävähennyksiä sairaspäivärahoihin, kun vingutetun Kela-kortin historiikista kävisi ilmi, että maksavika olisi itseaiheutettu. "Olemme saaneet selville, että olette tietoisesti tuhonneet maksaanne, joten emme lähde tukemaan myöskään sen hoitoa. Kuolkaa pois."

  5. Nyt kai ne toimii ihan sattumanvaraisesti. Jos tulee kruuna niin annetaan tukea, jos klaava niin jää ilman.

Comments are closed.