Det händer underliga saker i Tokyo

Det finns rysare som suger råa ägg och det finns rysare som får ens rygg att svettas där man sitter i salens mörker. The grudge är en av dessa bättre filmer. Lite ojämn, men nog har den sina stunder där spänningen blir nästan olidlig. Håller inte med SvD att filmens klimax, med det sönderslagna blodiga spöket, skulle få ens nackhår att resa sig. Slutet var inte spännande, det visas för mycket. Däremot är scenen där en av filmens många kvinnor tar sig hem från jobbet, och det händer underliga saker, är kanske det rysligaste jag sett på en tid. Småbarn i rysare är skrämmande. Dockor likaså. Fast i The grudge fanns det inga dockor. Förutom i filmens klimax men den dockan var lika skrämmande som en Aibo.

Tre och en halv rattmuffar. Kanske fyra, men bara kanske.

Har länkat till den officiella sajten redan tidigare.

Uppdatering: Filmens slut blev lite öppen, sådär att man undrade om det skall bli en film till. Det skall det.

Published