Mä en tajuu

Tunnustan nähneeni vain lopun viime sunnuntain suuresta näköradiotapahtumasta mutta olen jäänyt miettimään näkemääni. Ohjelman alku jäi valloittavan In The Mood For Love leffan katsomisen takia näkemättä. Ei harmita. Sen verran oli hyvä leffa. Näin sen ekaa kertaa. Seuraavaksi sitten 2046. Niin, mutta siis siitä töllötapahtumasta. Piti aikaisemminkin jo kirjoittaa, mutta se vaan nyt on jäänyt muilta kiireiltä.

Sunnuntaisen Diilin (ei pidä sekoittaa diili.net verkkokauppaan) lopussa Sarasvuo sättii miesryhmää siitä etteivät he ymmärtäneet tehtävää tai tavoitetta (en muista kumpaa). Minä en ymmärrä kilpailijoiden tavoitetta. Mikä ihmeen Business Opportunity Director (BOD)? Ohjelman viralliset sivut eivät kerro mistä on kyse eikä ohjelman sponsori pääyhteistyökumppanikaan kerro mitään oleellista. Ei edes Google ole pahemmin rekisteröinyt kyseistä titteliä kantaansa maailman 8058044651 nettisivulta. Mutta etsivä löytää. Tiedonmuruja löytyi all-usenet-archive.comista ja, kuinkas ollakaan, SchizoBlogista. Niin, ja kysyn vaan miten tämä täsmätieto olisi löytynyt, jollei joku olisi copypeistannut sitä oululaisen jalkapalloseuran keskustelufoorumiin.

Business Opportunity Directorina vastaat muun muassa Trainers’ Housen uusasiakashankinnasta ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien kartoittamisesta yhdessä johtoryhmämme kanssa.

Trainers’ Housen henkilökunnassa ei ole yhtäkään BODia. Kaikki, paitsi kolme neljästäkymmenestäkolmesta nettisivuilla listatuista, ovat jonkinlaisia konsultteja. Konsultaatio ei toimi, kerrotaan firman tuotteet ja palvelut sivulla. Minä en ymmärrä kilpailijoiden tavoitetta. Ymmärtävätkö kilpailijat? Mikä heitä motivoi? Oikeasti? Televisossa näkyminen ja mahdollinen työpaikka konsulttifirman (“Suomen kiinnostavin organisaatio”?) myyntireiskana? Kai siinä on sitten mieletän palkka tai jotain? Minulta jää katselutehtävä kesken koska en ymmärrä tavoitetta. I’m fired! Onneksi on muitakin kanavia.

Published

8 comments

 1. BOD löytyy Trainer’s Housen osastolta "rapputsupparit ja muut joiden naamaa ei kehdata näyttää verkkosivuilla tai ovat muuten vain ulkoistettu ulos talosta". BOD katsos tekee "kenttätyötä" ja suunnittelee mopin uusinnovatiivista aspektia bisnesmahdollisuutena. Ja kun BOD on oppinut mopin perinteisen käytön mestarillisesti, niin hänet voidaankin siirtää ServiSystemsille kokopäivätoimiseksi siivoojaksi, jonka "aamuviiden keikka" on Trainer’s Housen toimisto.

  Ja kaikki tuohan on televisiovisailussa osallistumisen arvoista … Olet kyllä oikeassa, että on niitä muitakin kanavia. Kuten on muitakin medioita. Esimerkiksi netissä julkaistavat blogit eli nettipäiväkirjat.

 2. Ach zoo. Jotain tuommoista olinkin lukevani parilta keskustelusaitilta jotka Google listasi (vähäisissä) hakutuloksissaan. Mutta en ollut uskoa lukemaani.

  Eikä noita nettipäiväkirjoija ole uskominen, niihinhän kirjoittaa jos jonkinlaiset nörtit joilla ei ole minkäänlaista dzurnalistista osaamista/uskottavuutta. Ovat kaiken lisäksi varmaan ihan raivoraittiita kaikki.

  Tuleekohan raadiosta jotain mukavaa aikuiseen makuun?

 3. Kaiva komerosta ne vanhat Walkmanit ja kuuntele sitä pölyttynyttä W.A.S.P.’in kasettia. Siinä on vakavasti otettavaa mediaa kerrakseen …

 4. Joo!

  I wanna be someBODy,
  Be someBODy soon
  I wanna be someBODy
  Be someBODy too

 5. Mä arvasin, että olet välittömästi "juonessa" mukana …

 6. Osallistujien motivaatio muodostuu jotakuinkin seuraavista osatekijöistä:

  – julkisuuden tuomasta egotripistä (Kouvolan kasvatti todistaa maailmalle olevansa someBODy)

  – itsensä voittamisesta (pakko myöntää että kisa vaatii munaa / munasarjoja)

  – ainutlaatuisesta kokemuksesta, josta voi olla mm. työelämässä hyötyä (ainoastaan tyhmä ei opi)

  Itseäni ihmetyttää eniten tuo pääpalkinto, joka uljaasta tittelistään huolimatta ei oikeastaan lupaa yhtään mitään.

  Jari kerää lopulta koko potin ;)

 7. En epäile etteikö kilpailussa mukana oleminen ole kokemus, ja että huomio(talous?)kipeitä ovat kaikki, ihan varmasti. Mutta… noh, olen sanonut sanottavani.

Comments are closed.