Yks juttu hei

Tämä on teille, jotka joskus joudutte istumaan esim. graafikon tai AD:n tietokoneen äärellä puhumassa leiskoista tai jostain muusta visusuunnittelun osa-alueesta. Tämä on teille jotka työnnätte sormenne tasan siihen mihin ne eivät kuulu: näyttöön. Pitäkää rasvaiset näppinne kurissa. Rasvan tehtävä on pitää iho kunnossa tai aiheuttaa finnejä ja mustapäitä, ei sumentaa ruutua. Ettehän te niitä rasvaa tihkuvia näppejänne visusuunnittelijoiden silmälaseihinkaan tunge? Ettehän? Monillako teistä on lapsia? Oletteko ojentaneet heitä esim. kauppareisulla sanoin “Ei kaikkeen tarvitse koskea” tai “Älä koske tai saat ympäri korvia”?

Jos teille, hyvät sormivoimistelun amatöörisarjan wannabe-tähdet, tulee täysin psykedeelinen tarve kompensoida puheenne monimuodottomuutta konkretisoimalla se kymmensormijärjestelmänne heiluttamiseen läppärin näytön välittömässä läheisyydessä: älkää! Puhe riittää. Ei niitä ruudulla näkyviä elementtejä voi kuitenkaan siirrellä siitä näytön pinnalta. Ei voi, vaikka niin haluaisittekin. Kaikkea ei katsokaas voi saada. Ja jos luulette että kynällä osoitteleminen on nerokkaampi keksintö kuin täysrasvanakkinne, niin kerron että se ei sitä ole. Se on mahdollisesti jopa vielä pahempi moka. Kynä ja paperi on hyvä yhdistelmä. Pyyhekumi ja monitori on hölmö yhdistelmä. Yhdistelmä kynä ja näyttö on suorastaan hengenvaarallinen koktail joka saattaa aiheuttaa otsasuonen pullistuman ja mahdollisen repeytymän, kynän katkeamisen ja/tai projektin myöhästymisen, lisätä keuhkosyövän riskiä sekä edistää maksan rappeutumista.

On vain yksi asia joka on ärsyttävämpää kuin paskanen ruutu ja se on paskanen ruutu jossa paska ei ole omaa.

Anteekskiitos.

Päivitys: Ratkaisu saattaisi löytyä mikromekaniikan ihmeellisestä maailmasta: kellosepän sormispärdäri (via), jota nimenomaan käytetään pitämään näppirasva poissa sieltä mihin sillä ei ole asiaa. Toinen mahdollisuus on tietenkin valokuvauspuolellakin negoja käsitellessä tutuksi tulleet puuvillakäsineet.

Published

11 comments

 1. Ohoh, lienee tullut erinäisiäkin sormenjälkiä äskettäin ruutuusi jonkin vihjeettömän ideoijan toimesta? ;-P

  (en tunnusta)

 2. Niitä nyt tulee koko ajan. Aina ei kehtaa/voi/kannata lyödä viivottimella sormille vaikka mieli tekisi.

 3. Asiaa! Itekin tekee mieli konahtaa samasta aiheesta harva se päivä, vaikka en leiskoja työkseni teekään. Ärsyttää se rasva muunkin rahvaan ruudulla. :-)

 4. Näytön neitseellinen puhtaus on välttämätöntä visualisteille, joten suotakoon se heille.

  Paskaaminen on kuitenkin inhimmillistä. Myös toisen ruudulla, joten koettakaa kestää.

 5. Yhdeksänkymmentä prosenttia kaikesta on paskaa
  – Theodore Sturgeon

 6. Ei muulla muuta mutta mistä saisi sormikortonkeja?
  Nimimerkillä tykkää maalata sormilla mutta iho ei tykkää maaleista ja kumihanskat on aika öh.

 7. Sormikortsuja saa varsin todennäköisesti SAR-Trading Oy:stä (http://www.sar-machine.fi/y…), jolla on liike Punavuorenkadulla. Kannattaa soitella tuonne liikkeeseen ja kysyä asiasta. Samalla saat selville miten ko. liike on auki.

 8. Mutta suojaako sormikortsu enemmän näyttöä vai sormea? Ne virukset, ne virukset. Kaikkea ei kuitenkaan sovi sormeilla, olipa syy mikä tahansa. Pidetään siis näppimme kurissa.

 9. Enpä usko että Anonyymit Monitorinkoskijat vapaaehtoiseesti rullaavat sormiinsa hassuja pieniä kortonkeja. Tyydyn siis sättimään… silloin kun voin.

Comments are closed.