Hälsningar från maskinrummet igen

Det är lite som i snapsvisan, ni vet, någon går åstad och skiter i fläkten och de som har en blog får gratis sprutlackering. Jag blev led på att skrapa bloggens kommentarer rena och installerade ett filter mot inkommande oönskade substanser. Av allt skit som kastats mot skrubu de senaste ca tjugo dagarna, är det väl bara en liten klimp som fastnat i kommentarerna. Och det kallar jag väl filtrerat. Igår räknade jag 73 försök att smeta digital avföring i bloggen.

Tyvärr har filtret, trots sin effektivitet, alltid orkat informera mig om att en kackaklimp fastnat i systemet. Till en början var det nästan trevligt att bli informerad om att allt fungerar, men att få över sjuttio “jag har kacka i byxan” -notiser på en dag är nog för mycket.

Efter en lång dag på kontoret var det var bara att dra på sig sin nerdhalare, kavla upp ärmarna och klättra in i maskinrummet. Efter en stund av skruvande och filande fick jag både bloggmotorn och filtret uppdaterade.

Vilken härlig tystnad. Under tiden jag skrivit denna entry har redan tio ljudlösa nummer tvåor fastnat i nätet.

Trött. Det kanske märks. Go’natt.

Published