Om besökare

Den förbannade jäkeln, via […].reverse.theplanet.com, som fick för sig att spamma skrubu i ett par veckors tid i januari toppar ju naturligtvis listan Hosts i sajtstatistiken med sina över 2300 hits denna månad. Det hela tog slut samma dag jag uppdaterade spamfiltret. Antingen gav spammaren upp eller så fungerar filtreringen mycket väl. Har nog inte fått andra kommentarer heller sedan dess (hmm… borde jag bli oroad?).

Men nu undrar jag: Är det okej, omoraliskt eller helt enkelt olagalit att publicera spammarens IP-adress eller andra igenkänningstecken t.ex. i sin blog? Inte vet jag vad det skulle göra för nytta, men tänkte lite på saken, sådär i förbifarten. Sökte på nätet. Blev inte något klokare. En länk var dock intressant, Paula Silvennoinens pro gradu: Yksityisyys ja henkilötiedot www-sivustoilla, 2004 (pdf). Något att läsa i kväll.

Published