Film

Jag var nog lite skeptisk först. Filmen The Aviator var inte högst på listan av filmer jag ville se men efter lite yrsel och redan bokade biljetter till Team America, blev filmen om excentriken Howard Hughes kvällens bioupplevelse igår. En nästan tre timmar lång film som lyckdes vara intressant från början till slut. Jag var positivt överraskad. Snyggt filmad, väl berättad. Bland många bra roller i filmen, gör Cate Blanhcett gör ett fint jobb i rollen av Katharine Hepburn. DiCaprio var inte dålig heller. I andra roller såg man åtminstone Ian Holm (mov) och Brent Spiner.

Är filmen värd oscars? Alla elva gyllene gubbar som den är nominerad till? Hmm… kommer berättelsen om den ärliga rika visionären från Houston, Texas som trots motgångar förverkligar sin amerikanska dröm, tilltala den amerikanska juryn som väljer vem som får det amerikanska priset? Jag tror The Aviator får många oscars. Men dålig är ju filmen alltså inte. Värd att se.

Några Howard Hughes (och relaterade) länkar:

Och så finns ju naturligtvis TWA Terminal ritad av Eero Saarinen. Byggnaden har de senaste åren både stått tom, inspirerat filmskapare och använts som konstgalleri.

Nobody now knows what to do with Saarinen’s building, a work of utopian optimism embedded in the hellish, concrete mediocrity of JFK.

Terminal 5 – New York Magazine Art Review

Det är bra att avsluta med artikeln om Eero Saarinen i Boston Globe: Saarinen rising, A much-maligned modernist finally gets his due.

Published