Tecken!

Har just läst Paolo Colehos bok Alkemisten. Ett bärande tema i boken är att se Tecknen omkring sig. Enligt alkemin har vi en livslinje som vi borde följa för att vara lyckliga. Och gud, naturen, hela existensen ger oss tecken för att vi skall se denna väg vi borde vandra.

Så det var väl ett tecken att jag inte borde skriva följande inlägg eftersom min browser tiltade när jag höll på:

Det har varit tal om sajter som inte fungerar med annat än IE5 eller något liknande. Utforskade länkarna på Skrubu lite och klickade på

skrubu blogilistan suosikkeihin

som finns nere till höger i den finskspråkiga länklistan under den engelskspråkiga kalendern. Vad händer? Man kommer till Blogilista.fi med intressanta innehållet:

Virhetilanne
Tämä toiminto vaatii selaimelta tuen evästeille.
Pahoittelut.

Fintfint.

Published

7 comments

 1. Ja det var ett tecken definitivt! Det var ett tecken på att DU bör gå och skriva in dig som användare på blogislista.fi och inte klicka på diverse absurde länkar du hittar här och där.

  Länken borde fungera bättre nu.

 2. Bull.
  Är det inte mannen som argt brukar säga man skall ge adekvat information om länkar? Och vad har en registrering att göra med kakor? Visst har jag kakor aktiverade fast det inte finns en med registrering till någon lussu sajt!

  :)

 3. Bull att det var ett tecken, bull att länken nu skulle fungera bättre eller bull annars bara?

  Ja, man skall (påpekar jag besämt, men inte argt) informera om länken för rakt till något annat än en nätsida, typ en pdf, doc, wmv, mov, etc. Men för länken till en annan sida vars funktionalitet jag inte kan kontrollera så kan jag ju inte ge desto adekvatare information än vad jag ger.

  Det att du har kakorna i gott skick är fint. Vad de har med registreringen att göra, måste du fråga samik som upprätthåller blogilista.fi. Eller gå och diskutera om saken här: http://www.pinseri.com/kesk

  Och om du tycker att sajten länken förde till är lussu, så är det väl ingen idé att du tar dig dit mera. Om du råkade märka, så är blogilista.fi ännu i beta-version, vilket betyder att den inte ännu är i toppform.

  :)

 4. Bull annars bara.

  Och bull att jag borde gå och skriva in mig som användare till nämnda sajt.

  Bestämt. Inte argt. Ok. Mannen använder ett adekvatare ord.

  Och det var ju just min fråga, varför meddelar sidan att jag inte har kakorna i ugnen fast jag har det. Du menade det berodde på att jag måste registrera mig som användare.

  Och lussu är den ju för att den inte fungerar. Ju. Och nej, hur skulle jag se det var en beta, allt jag fick var ju "Virhetilanne".

  Ööö… Dags att återvända från nördvärlden nu tror jag.

 5. Och medan Swanhild återvänder från nördvärlden kan jag inte låta bli att citera en diskussion som jag nyligen läste:

  "Gentoolla emergasin just uudet sorsat missä on kai ilmeisesti se linux-reikä pätsättynä, mut en jaksais käänellä uutta kernelii kun olen sentään palomuurin takana eikä sshd:tä ole tähän pystys jotenn ei kai huolta näin alkuunsa."

  Fantastiskt språk! Nördvärlden är nog en fin värld ;-)

Comments are closed.