Roskaa, suomeksi

Tällä viikolla on sähköpostilaatikkoon töissä kolahtanut kaksi suomenkielistä roskapostia. Eivät myy kelloja eivätkä pillereitä, mutta ihan pirun ärsyttävää kuitenkin.

Ensimmäinen viesti tuli Kuopiosta, jonkinlaisen pienen Trainer’s House wannabee firman palvelunjohtajalta (joka näyttäisi myös olevan hallituksen puheenjohtaja) joka lähestyi minua, monen muun nimeltä mainitsemattoman ohella, jonkun hömppäkurssin merkeissä. Voi helvetti sentään. Reino kuule, vaikka oletkin löytänyt osoitteeni Bluebookista, niin spämmi on kuitenkin spämmi, enkä minä niitä halua. Lähetä näitä viestejä itsellesi vaan. Ehkä sillä tavalla saat kiinni sen mainostamasi aikavarkaan!

Toinen roska tuli yritykseltä joka majailee toimistohotellissa Helsingin keskustassa. “Hyvä ATK-ammattilainen…” siinä luki. Jep. Hyvä spämmääjä, Björn, ota järki käteen ja lopeta tällaisten viestien lähettäminen. En tule tämän jälkeen koskaan, edes jos kovalevyni hajoaisi, käyttämään palveluitanne. Ja muistan mainita asiasta mullekin tuntemilleni ATK-ammattilaisille. Roska on roskaa, tuli se sitten suomeksi tai englanniksi.

Olen saanut sellaisen käsityksen että televiestintää automaattisten järjestelmien avulla ei saa käyttää suoramarkkinointiin ilman tilaajana olevan luonnollisen henkilön suostumusta. Koko laki yksityisyyden suojasta televiestinnässä ja teletoiminnan tietoturvasta (nro 565/1999; 21. § 1. momentti) löytyy esimerkiksi Finlex.fi palvelusta. Tarkoittaakohan tuo että saamani roskapostit ovat laittomia?

Björn ja Reino, mikä ihmeen hetkellinen mielenhäiriö saikaan teidät lähettämään suoramarkkinointiviestejä automaattisten järjestelmien avulla, toivon että ette enää jatka tätä kyseenalaista toimintaanne. Epäilen sen aiheuttavan yhtiöllenne enemmän huonoa mainosta kuin hyötyä. Toivon myös koko sydämestäni että firmojenne nimissä lähettämänne viestit eivät tuota teille yhtäkään ylimääräistä euroa kassaan.

Published

3 comments

  1. Tuohon kun osaisi vastata. Reinon yhteystiedot on tiedossa, ehkä pitäisi soittaa ja kysyä ;)

  2. Vaikka yritysten ja yhteisöjen spämmäys _voi_ olla laillista pitää muistaa että roskaposti "voi rikkoa henkilötietolakia, jos […] spämmiviestissä ei anneta käytetyn henkilörekisterin tietoja henkilötietolain 25 § vaatimalla tavalla." [ http://kaip.iki.fi/spam/Spa… ]

    Tapaus Björn ei ilmoita käytettyä henkilörekisteriä. Ja tapaus Reinolle voisi lainata samalta sivustolta sen että "Spämmäys on kuitenkin huonoa käytöstä, eikä kenelläkään ole velvollisuutta vastaanottaa spämmiviestejä." [ http://kaip.iki.fi/spam/Net… ]

Comments are closed.