Trackback spam

Jaha, tänään iski toinen blogpitäjän ongelma. Lokalasta tuli trackback spämmääjien kohde. Grrr. Ja Spam Karma ei näytä olevan kovin tehokas blokkaamaan niitä.

Tässä muutama juttu aiheesta.

Itse päädyin sulkemaan trackbackit kokonaan ja poistin lukuoikeudet trackback-scriptistä varmuuden vuoksi. En ole oikeastaan koskaan käyttänyt trackbackia.

Lopuksi kysymys Skrubun lukioille joista ilmeisesti moni itse ylläpitää blogia. Onko trackback mielestänne hyödyllinen feature ja käytättekö sitä?

Published

4 comments

  1. Kuinka ollakaan, päädyin itsekin samaan ratkaisuun, eli tb:n poiskytkemiseen, vain muutama tunti sitten. En vielä ehtinyt mainita siitä kun jo sitten luin tämän.

    Trackback olisi hyödyllinen, jos sitä käytettäisiin enemmän, mutta se nyt on sellaista lehmätkin lentäis -tyyppistä jossittelua. Kun ei niin ei.

  2. Kävi tuo träkbäk mielessä kun tässä suunnittelen skrubun siirtoa WP:lle. Taidan siis heti kytkeä tuon pois.

  3. Harvemminhan tuota tulee käytettyä, muttei se mielestäni vähennä ominaisuuden käyttökelpoisuutta. Ikävää, että spämmereiden takia mahdollisuus sen käyttöön vähenee.

  4. Lähipäivinä trackback -spämmin määrä on ollut valtaisa, kommenttimoska taas pysähtyy aika tehokkaasti MT:n Blacklist -pluginin ansiosta.

    Pitää testata Movablen uusi nofollow jos se vaikka jeesaisi.

    Yleisesti ottaen olen tässäkin samaa mieltä Janin kanssa; systeemi olisi hyvä jos vaan laajemmalti käytössä.

Comments are closed.