Vain muutaman sentin tähden

Kun muut listailevat oman elämänsä soundtrackeja, muistelen minä aikaa jolloin en vielä ollut kipeänä. Kun oli muutakin kuin sänky, yskä ja kuume. Silloin, niinä ihanan aurinkoisina päivinä, jolloin olin terveyden perikuva, saatoin ajatella esimerkiksi tämmöisiä:

Miten päästä eroon kolmesta kahden sentin kolikosta? Helppoa, mutta tappiollista. Viiden sentin sijaan annetaan kuusi.

Menetyksen voi korvata antamalla viisi yhden sentin kolikkoa yhden viisisenttisen sijaan. Sen verran harvinainen näky on sentin kolikko täällä että se saa kaljankaatajan pasmat sekaisin. Vaihtorahaa tarjoittiin euron sijasta viisitoista.

Olisin ollut siinä neljätoista euroa plussalla. Ja ottaen huomioon yhden sentin tappion kahden sentin kolikoista, niin onhan kolmetoista pilkku yhdeksänkymmentäyhdeksän euroa ihan hyvä tuotto yhdelletoista sentille.

Olin liian ystävällinen. Huomautin että vaihtorahaa on liikaa. Sain hymyn ja jäin sentin päähän lähtötilanteesta.

Published