Marginaalista

Tänään sain apua tulevan blogipäivityksen suhteen ystävälliseltä kollegalta (tai kollegiaaliselta ystävältä). Suuri kiitos Janne. Nyt CSS toimii myös WIN IE6:lla. Valtaosa ongelmista johtui IE:n tavasta tulkita margin-arvoja tavalla joka on… omaperäinen ja hyvin yksilöllinen. Tässä tapauksessa omaperäisyyttä ja yksilöllisyyttä ei oikein voi arvostaa.

Marginaalikorjaus tuntuisi toimivan hyvin myös marginaaliselaimissa. Ainakin niin mäkkiooppera kuin IE5.2 vainaa näyttäisivät piirtävän kaiken ihan siedettävän näköisesti. Mutta nehän olivat kyllä ihan hyvässä kuosissa jo ennen IE6 viilaustakin.

Yksi ongelmista ei liittynyt marginaaleihin vaan oli ihan vain typo. Yksikään muu selain ei ollut kirjoitusvirheestä moksiskaan, mutta IE6 ei osannut tulkita taustakuvan määritettä repeat_y. Pitäisiköhän tuota oikeastaan pitää hyvänä asiana?

Tänään tajusin myös että kannan konvertointi muuttaa blogientryjen numeroinnin. Ei sinänsä mikään paha juttu, koska skripti osaa muuttaa kätevästi kommentit kohdalleen oikeisiin juttuihin. Mutta, ja mikä kauheinta, kaikki blogin sisäiset linkit jutusta toiseen hajoaa. Kakkularapsis vaan. Argh!

Published