Miksi ihmeessä?

Why oh why…. Joku taisi tohkaista jo vuosisatoja sitten.
Miksi sitä istuu päivät pitkin työssä, olkoon pää kipee tai ei?
Kevät tulee ja kaikkea sitä silloin näkee.

 1. Perjantaina Kolmen sepän aukiolla auringossa nukkui rahallisesti erään killan jäsen. Otin jopa kuvan. Joillakin on hyvät oltavat!
 2. Eilen kotimatkalla seisoi mies Fabianinkadulla melkein keskellä katua. Ajattelin ensin että hän oli Kasarmintorin työmaalta, mutta jokin mättäs, väärät vaatteet! Mitä ihmeessä hän teki? Kuseellahan sitä oltiin!! Jotkin ovat näköjään kuolemattomia!!
 3. Myöhäinen aamu tänään. Taxi pysähtyi ikkunan ulkopuolella. Taas jokin mättäs. Silmänkulmassa tapahtui jotain, kuin suoraan Douglas Adamsin kirjasta. Mitä matkustajalla oli kädessä? Jäin katsomaan. Ja noustessa taxista näin, juuri korkattu kossuhan se oli.

Asun noin kilometrin Kirkkonummen keskustasta, olen kerran matkustanut taxilla kotiin. Akillesjänne oli poksahtanut, jalka kipsissä, ja olin koko päivän hyppinyt sauvoilla.
Ok, myönettäköön että paikalliseen Alkoon on melkein puolitoista kilometriä. Kuitenkin, arvaan että kyseinen matka maksaa varmasti kympin, ei mulla vaan ole rahaa sellaiseen. Joillakin näköjään on!!!
Miksi en kerta kaikkiaan voi olla kunnon spurgu?

3 comments

 1. Höh, ei sitä nyt noin vaan voi hamppariksi ryhtyä, se vaatii kuule oikeaa mielentilaa ja harjoitusta.

 2. Klassiskt kedjebrev om temat:

  Tässä 8 syytä miksi juoda viinaa eikä urheilla:

  1. Se on yleisempää ja hyväksytympää. Yli 90% suomalaisista aikuisista juo alkoholia. Raittiita ihmisiä katsotaan helposti kieroon, mutta urheilemattomuutta ei tarvitse selitellä kenellekään.

  2. Se on muiden mielestä kiinnostavampaa. Kavereitasi ei kiinnosta
  kuinka puristit kympin lenkin alle 40 minuutin tai millaisella lyönnillä nujersit Peran sulkiksessa. Mutta kyllä he hykertelevät kun kerrot ryyppyputkesta, jonka päätteeksi teit tarpeesi Mäntsälän kunnantalon pihalle.

  3. Työpaikoilla arvostetaan enemmän viinanjuontia. Pomo ymmärtää, jos myöhästyt töistä krapulan vuoksi, mutta pitää sinua huonona
  työntekijänä, jos selität olleesi keilahallilla aamupalaverin aikaan. Työpaikkaliikunta on harvinaista, mutta joka puljussa järjestetään pikkujoulut ja niissä juovat kaikki.

  4. Paremmat harjoittelumahdollisuudet. Helsingissä on 380
  liikuntapaikkaa. Anniskeluravintoloita on yli tuhat ja niihin mahtuu yhteensä 353 643ihmistä. Vuoroja ei tarvitse varata etukäteen ja harjoitella voi yömyöhään.

  5. Viinanjuontiin ei tarvitse patistaa. Iltapäivä- ja naistenlehdissä annetaan usein vinkkejä, kuinka ihmiset saisivat itsensä motivoiduksi liikkumaan säännöllisesti. Viinanjuonti on niin houkuttelevaa, ettei siihen tarvitse patistaa. Ihmiset lähtevät mielellään baariin vaikka olisivat
  väsyneitä, masentuneita ja ulkona sataisi räntää.

  6. Kehitys ei pysähdy. Monessa urheilulajissa tulokset kääntyvät laskuun viimeistään nelikymppisenä. Viinanjuonnissa annoksia voi kasvattaa vuodesta toiseen. Mestariksi kypsytään usein vasta keski-iässä.

  7. Kansainväliselle huipulle pääsee helpommin. Viinanjuonnissa
  suomalaisilla on paremmat edellytykset päästä huipulle kuin vaikkapa
  jalkapallossa tai pituushypyssä, eivätkä ulkomaalaiset naureskele, että “Hah hah, suomalainen juoppo! En tiennytkään että niillä leveysasteilla juodaan viinaa.”

  8. Mieli ei muutu vanhana. Jotkut huippu-urheilijat ryhtyvät
  aktiiviuransa jälkeen juomaan viinaa. Juopot sen sijaan jatkavat
  uskollisesti valitsemallaan tiellä, usein kuolemaansa saakka. Ainakaan he eivät käännä takkiaan ja ryhdy huippu-urheilijoiksi.

Comments are closed.