Jalat alla

Nämä ovat niitä aikoja jolloin ihmiset eivät tiedä onko talvi vai kesä. Ulkona vastaan tulee niin pipoon, toppatakkiin ja talvikenkiin sonnustautuneita kuin t-paidassa, shortseissa ja kesätossuissa kevätsäästä nauttivia.

Minä en kuulu kumpaankaan äärilaitaan. Lämmin on, muttei kesä. Ei ole kylmä, eikä kuumakaan. Vaatteet sen mukaan, jaloissa uudet tossut.

Ihme juttu. Kengät. Ei ole ensimmäinen kerta kun uudet kengät eivät istu 100%:sti. Yksi kenkä kyllä istuu kuin kenkä jalkaan, mutta toinen ei. Joka toinen askel mukavan pehmustettu, joka toinen kärsimystä. Aah, aijai, aah, aijai… Silti piti eilen kävellä kaksi ja puoli tuntia. No pain no gain. Kotona kun sain kengät jalasta muuttui kärsimys toisenlaiseksi. Aijai-jalka ei näköjään pitänyt muotoillusta kengänpohjasta ja nyt jalan ulkolaitaa jomotti. Pahasti. En voinut kunnolla edes laskea painoa kipeälle jalalle. Piti sitten liiotella heti ekalla käyttökerralla.

Oli vaan niin hyvä sää. Aurinko lämmitti. Ilmassa oli paljon ulkomaankieltä: ranskaa, saksaa, kyrillisiä aakkosia ja eksoottisia itämaisia kirjoitusmerkkejä. Tuuli toi mereltä suolaisen tuoksun joka metsikön läpi pyrähtäessään oli napannut mukaan pihkan ja äiti maan pehmeän multaisen aromin. Suussa maistui mehujään esanssinen päärynä. Mikäs siinä oli kävellessä. Näin niin Steve Jobs kuin Jack Osbourne look-a-liket.

Aijai-jalka ei ollut täysin kunnossa tänään, mutta piti kuitenkin käydä edes lyhyellä kävelyllä. Uudet kengät jalkaan ja ulos. Ai. Kengät eivät ole liian pienet, mutta taittuvat huonosti juuri varpaiden kohdalta. Tänään sattuu enemmän toiseen jalkaan. Perkele, pitäisi pysyä ihan vaan perustossuissa eikä pelleillä tämmösillä sporttivehkeillä. Mutta täytyy sanoa että en ole kärsinyt kenkiin livahtaneista pikkukivistä, which is nice.

Sää oli mukava. Vastaantullut sauvakävelyllä oleva pariskunta ei ollut look-a-like. Turvamies katsoi minua todella tiukasti. Ehkä risuparta ja aurinkolasit tekivät minusta epäillyttävän näköisen. Tunsin itseni pahaksi jätkäksi. Olinko kärsivän näköinen? Jalkoihin sattui ja matka jatkui. Mietin olisiko pitänyt moikata? Sanoa hei, tai iltaa? En ottanut edes lippistä päästäni. Tosi paha jätkä.

Nyt suihkuun.

Published