Kaksi geetä ja pomppiva nainen

Inspiroituneena TV-mainoksesta ajattelin käydä katsomassa mitä löytyy K-murojen valmistajan Suomen saitilta. Osoite selaimeen. Not found. Olipas noloa heille, ajattelin, kun oikein oli telkkarimainos ja kaikki. Kokeilin uudestaan. Ei mitään. Jaahas. No, eiköhän niillä ole pääsaitti dot com päätteellä. Ja eiku sinne: mikä World News?.

Tajusin että enhän minä edes tiedä miten sen firman nimi kirjoitetaan.

Mitä tekee hän? Googlettaa tietenkin. Kas, just joo, kaksi geetä (ihan niikuin sanassa bloggata). Klik: Kellogg’s Interactive. Missäs täällä on joku company info (kas tuossa), eiköhän sieltä löydy Suomen saitti. Ja missä… ööh. Missä? Ai. tämähän on co.uk, jota ei pidä sekoittaa yhden geen www.kellogs.co.uk saittiin.

Se kelloggs.com osoite olikin vasta kolmas hakutuloksissa (kun siis haki yhdellä pikkugeellä). Sinne siis. Sieltä corporate site, josta around the world. Aha, parisataa kuvaa ladataan. Vähän olis hitaanlainen. Hups! Ikkuna liikkui. Olipas tosi huisi kikka. Noh missä se linkki? Tuossa se heti naapurin, Sverige, alla on: Suomen. Vähän niinkuin Suomen saitti. Hienoa. Ja jos olisin tajunnut että firman nimessä on kaksi geetä olisin päässyt vähemmällä bloggaamisella.

Niin, mitäs minun pitikään tänne tulla tekemään? Katselen mitä on tarjolla. Pomppiva nainen. Mitä muuta. Pomppiva nainen. Jotain muutakin on. Pomppiva nainen. Pomppiva nainen todella kääntää mun pään. Flashiä ei voi pysäyttää, mutta pari zoomausta tekee pomppivan naisen rajauksesta jotenkin… erilaisen.

Pakotan katseeni hiukan ylemmäs. Pomppiva nainen. Ei! Ylemmäs. Minulle ehdotetaan punaisin kirjaimin:

Avaa pop-up-ikkunoiden estoon tarkoitettu ohjelma saadaksesi täyden hyödyn Kellogg’s.fi-sivustosta

Siis mitä? Saan siis pop-up-ikkunoiden esto-ohjelmalla täyden hyödyn tästä sivustosta? En ymmär… Ahaa. Tajuan viestin sisällön heti kun klikkaan linkkiä “Ota yhteyttä Kellogg’siin sähköpostitse” ja minulle avautuu pop-up jossa on pirteän iloinen, ja selkeä tervehdys ” HTTP/1.1 New Session Failed”. Tai ehkä en tajuakaan.

Suljen ikkunan. Sinne jäi pomppiva nainen. Mitäköhän siinä TV-mainoksessa oikeastaan olikaan. En muista. En välitä.

Published

6 comments

 1. Huh mitä äidinkielen helmiä sieltä löytyikään:
  ‘Näet muiden liikkumistottumukset napsauttamalla’. Hä, ai mitkä näen, ai mitä tekemällä?

  Suosikkini on kuitenkin tavutuksen kukkanen: ‘Vyötärö-
  nympärys, Lantio-nympärys,’. Nympärys, hmm, kuulostaa hyvältä. Täytyy ottaa käyttöön.

  Mitenkäs Pni, onko sinun äkkiä alkanut kävelyinnostuksesi vaikuttanut vähentävästi nympärykseesi?

 2. Tääkin on ihan kiva: “vuoroka-udessa”.

  Nympäryksessä ei vielä haivattavaa vaikutusta (täytyy tulostaa tuolta murosaitilta mittanauha ja tarkistaa), mutta tuntuisi siltä että kunto olisi hiukan kohonnut. Jalat ovat udesta toiseen kipeenä. Tänään voisi pitää hiukan rauhalliseman vuorokan.

 3. Tuo saitti on yhtä tyhjää täynnä. Vähän niinkuin muropaketti.

  Kelloggin brandinvartian / Suomen markkina-alueen markkinoinnista vastaavan kannattaisi pikkasen pitää näitä verkkojuttujakin silmällä. Ei se glooria nyt ihan yhdellä lokalisoidulla TV-spotilla irtoa.

  Moka mikä moka.

 4. Kah, yhä vain on siinä samassa jamassa tuon firman saitti kuin joskus miljoona vuotta sitten kun siellä kävin. Tämä muistutti siitä, miksen sittemmin ole käynyt: sen järkyttävässä surkeudessakaan ei kuitenkaan ole mitään niin kertakaikkisen omalaatuista, että sille viitsisi käydä tasaisin väliajoin naureskelemassa. Siellä on vain tehty kaikki virheet, mitkä ylipäänsä on websivuston luonnissa mahdollista tehdä, mutta ne on tehty huolella ja viimeistellymmin kuin muut.

Comments are closed.