Roosamamman pöydässä

Rakennusviraston sinikeltainen Sisu siivoaa Töölöntoria vesisuihkuin ja harjakone kerää roskat sisuksiinsa. Märkä tori kiiltää kauniissa kesäsäässä.

Yhdessä pöydässä miesryhmä vikittelee tarjoilijaa, toisessa nainen miettii miten hänen lapsensa eivät koskaan tule ymmärtämään miten tupakkaa on joskus voitu polttaa sisätiloissa.

Tori on siivottu ja siivouskalusto poistuu. Ilman leikkaa varoitusääni. Kohta räjähtää. Odotan. Ei tärise, ei jyrise. Kuulinko vaimean jysähdyksen? Voi olla että kuvittelin. Vaara ohi.

Laskua pyytäessäni on aurinko jo kuivannut torin. Kesä.

Saan kuitin. Sinua palveli: Terassi. Onko se ulkomaalainen nimi, vai onko tarjoilijan vanhemmilla outo huumorintaju?

Published

13 comments

  1. Ei kai se mene Töölöntorin ohi? Luulenpa että pamauttelivat siinä Tölö Gymnasiumin laajennustyömaalla.

  2. Joo varmaan. Tosin koska sää oli hyvä, eikä monikaan ollut sisällä, luulen että se oli juuri Sali joka seisoi ovenpielessä löökillä.

  3. Ja sitten Sali meni kuuntelemaan, kuinka Baari jäkätti avioerostaan ja eukkonsa uudesta, joka ajaa Samaralla. (Tässä yhteydessä Samara ei kuitenkaan ole Salin paras kaveri, vaan huono venäläinen auto.)

  4. Salia ei pahemmin kiinostanut Baarin avautumiset, oikeasti häntä kiinosti monipuolinen Keittiö. Mutta, ah ja voi, hän ei tiennyt että Keittiöllä ja Terassilla oli vastikään ollut kiihkeä lemmenyö josta kukaan ravintolassa tiennyt mitään. Niin olivat salarakkaita. Vai oliko Miestenvessalla tietoa asiasta?

  5. Ei. Miestenvessaan tulee tieto huonoimmillaan tipoittain ja parhaimmillaankin sitä tihkuu vain noroina.

  6. Vaan jos Miestenvessa ei tiennyt asiasta, miten on mahdollista että Terassin ja Keittiön välinen tirisevän mehukas ja mausterikas salasuhde (lisukkeilla) oli tylsän järjestelmällisen Narikan tiedossa? Narikkahan tunnetusti ei juuri muiden kanssa kaveeraa kuin Miestenvessan.

  7. No, kato Narikka on vähän niin kuin siinä keskellä tapahtumia, kun taas Miestenvessa joutuu aina piileskelemään vähän taaempana. Hajuhaitta koko tyyppi.

  8. Ei taida kuitenkaan pitkään Narikka salasuuttaan säilyttää, kun on suu kuin tuulikaappi ja huulet löysällä kuin portsarin housut.

  9. Huhutaan, että Miestenvessakin on Pisuaarinsa löytänyt.

Comments are closed.