Hippa!

Ken leikkiin ryhtyy se leikkiin ryhtyy, sanoi vanha kansa viisaasti aikanaan ja totesi myös että se joka vitsaa säästä pitää vitsansa hyvässä kunnossa ja jällenmyyntihinnan korkeana. Tästähän syntyy henkistä painetta kun meemeihin ei vain osallistuta, vaan niihin haastetaan. Ei kehtaa jättää väliin. Mistä ihmeestä tämä haastaminen oikein alkoi?

Koska olen itsekin haastanut, otan nyt haasteen vastaan ja haastan kaikki haastajat olemaan haastamatta itse valitsemallaan summalla.

Sitten käydäänkin käsiksi pihiviin. Oikeasti en pidä tällaisesta listaamisesta. Aikaa tuhraantuu kun en osaa valita tai laittaa järjestykseen, men jag skall försöka.

Tretton saker jag tycker om:
Att skratta, att få andra att skratta (eller le), kaffe, varma sommarnätter, första snön, musik (som är i min smak), doften av nymalt kaffe, varmt färskt bröd, bra sinne för humor, lönedagen, dijon senap, havet samt lugn och ro.

Tolv filmer:
A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More, The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West, Blade runner (och musiken, ah), Brazil, Airplane! (don’t call me shirley), Top Secret! (Die Sauerkraut ist in mein Lederhosen), någon film av David Mamet vars namn jag inte kommer ihåg, Mitt liv som hund, vilken som helst Monty Python film och en Monty Python film till.

Elva idoler/förebilder:
Äh, inte vet jag. Överlag personer som gör saker jag tycker är snärtiga, är mina idoler.

Tio fysiska saker om mig:
Två händer, två fötter, fyra ögon, tio fingrar, tio tår, en latent sixpack (antar jag) under vadderingen, alla visdomständer kvar i käften, blindtarmen på plats, ansiktshår och en näsa.

Nio goda vänner och kamrater:
Det går inte, jag kan inte. Orsaken är inte det att jag inte skulle ha nio vänner (jag har!) utan för att jag inte kan välja vilka nio jag skulle lista här.

Åtta favoritdrycker/maträtter:
Bitter, whiskey, rödvin, innerfilé (lätt stekt, nästan rå och blodig med salt, svartpeppar och vitlökssmör), färsk tonfisk, rödbetssallad (t.ex. på smörgås eller spenatplättar med saltig fetaost), vatten, starkt kryddade etniska rätter.

Sju personer jag skulle vilja kyssa:
Nå, det finns ju faktiskt hon som… men vänta nu, varför sju? Sju? Äh, inte vet jag.

Sex saker som irriterar mig:
Jag själv ibland, andra människor ibland, musik (som inte är i min smak), kvartalekonomi, onödig stress och yrsel samt trångsynthet.

Fem saker jag rör varje dag:
Mobiltelefonen, en kaffekopp av något slag, mig själv, vatten i en form eller annan och markytan.

Fyra TV-serier jag har följt med:
Farscape, Futurama, Hill Street Blues, Dallas

Tre saker jag klär på mig varje dag:
Glasögon, anspråkslöshet och kalsonger.

Två kändisar jag varit förtjust i:
Tja, jag kan inte komma ihåg att jag skulle ha varit förtjust i kändisar… eller hmm… det var någon fotomodell länge sedan. Och… nja, nä.

En sak jag vill att alla skall veta om mig:
Jag tycker inte om oliver, tomater eller fisk (förutom fiskpinnar och sushi).

Published