Perjantainelonen v28 -05

Alkuperäisen Perjantainelosen päätoimitus oli keskustellut henkilön kanssa joka oli sitä mieltä että lastenkasvatus on olla inhottava jälkikasvulleen ja näin valmentaa heidät “aikuiselämään” (“hänenhän on joskus selvittävä itsenäisestikin”), ja siksipä nyt kysellään muiden käsityksiä ja kokemuksia lastenkasvatuksesta.

  1. Miten omiin lapsiin pitää asennoitua? Kuin tiukka opettaja, kaveri, esikuva tai ehkä jotain muuta?
  2. Kenen on vastuu ja kuinka tilanne korjataan jos tajuaa omien lasten elämän lähteneen väärään suuntaan?
  3. Onko lapsen saaminen etuoikeus?
  4. Miten lapselle luodaan paras mahdollinen alku elämään?


(Kasvatusdilemmat käännettiin täältä)

Toim.huom. Olipas vaikeasti käännettävä nelonen. Tai ehkä loma lamautti aivot. Tein parhaani. Lähinnä tuo kolmas kysymys aiheutti ongelmia. Alkuperäinen on att ha ett barn (omistaa tai olla jonkun hallussa). Mutta omistaa lapsi ei tietenkään oikein ole hyvä käännös ja koska mielestäni ovatko lapset etuoikeus ei myöskään ollut hyvä, päätin käyttää lapsen saaminen.

Published