Eettisesti hyväksytty

Kuluvan vuoden tammikuun loppupuolella ruotsalainen bloggaaja Sara teki valituksen paikalliselle markkinaeettiselle neuvostolle (MER) mielestään epäilyttävästä, Suomessakin bongatusta, L’Oréalin mainoksesta. Asiasta nousi pieni haloo ja minäkin äidyin kirjoittamaan jutusta (Vaikeita kysymyksiä ilman vastauksia ja Lisää kysymyksiä).

Nyt MER on puhunut ja kanteennostajan harmiksi ei mainoksesta löydy mitään huomautettavaa.

Annonsens samtliga delar har en tydlig och saklig koppling till produkten i fråga och kan enligt MERs bedömning inte allmänt antas skapa sådana sexuella eller pornografiska associationer som görs gällande i anmälan och som skulle ha medfört att annonsen var att bedöma som stötande och stridande mot Grundregler för reklam.

Mielestäni ei mitenkään yllättävä lopputulos. Olisin ollut perin hämmästynyt jos MER olisi näpäyttänyt L’Oréalia (tai mainostoimistoa) kyseisestä mainoksesta.

Kaikki mitä Sara on kirjoittanut L’Oréalista löytyy muuten täältä, vanhat linkit eivät toimi koska blogi on vaihtanut osoitetta edellisen palveluntarjoajan heikon toimivuuden johdosta.

Published

8 comments

  1. Asiaan sen tarkemmin perehtymättä haluan ilmaista mielipiteeni (just tälleen, että ei oteta asioista selvää, mutta muodostetaan silti mielipiteitä): Toisaalta on ihan ok, että ihmiset ottavat kantaa, soittavat poliisit, ilmoittavat mahdollisista väärinkäytöksistä jne, mutta miten on mahdollista, että se menee aina ihan överiksi? Aletaanko kohta lähettää sossutätejä ovelle, jos perheen vanhemmat käyvät lasten kanssa saunassa??

  2. Joo, minäkään en kannata perhesaunomista. Sangen epäilyttävää.

Comments are closed.