Amen sample

Såg en intressant video (mov, 34,4 MB) om en av de mest samplade trum-takterna i världen. Definitivt värt att veta för musikintresserade och eventuella “drum-n-base-diggare”. Men, om man nu hackar sönder något i små bitar och bygger ihop det på nytt till något annat, är det stöld av copyright? Jämför med att man tar en Alvar Aalto vas, slår sönder den och limmar ihop glasbitarna till ett askfat. Är det stöld av Aaltos design?

Published

By jkk_

http://neotide.fi/

2 comments

  1. Men om man smälter ner en Aaltovas och sedan pressar den tillbaka till något som liknar en Aaltovas. Är det då på riktigt en Aaltovas och därmed stöld? Och kunde man kalla det konst, om typ en känd konstnär gör det och kallar slutresultatet Aalto Phoenix, eller något?

    Amen är 6 sekunder av någons låt. Kanske låtarna 1969 var då 3 – 3,5 minuter långa. Det skulle betyda att det samplats ca 3% av låten. Är det ok? Inte vet jag.

    Vem skulle veta?

Comments are closed.