Mediokert

Tror nog att Fantastic Four är den mest innehållslösa av alla superhjältefilmerna denna sommar. Fin att se på och underhållande, ja, men ack så tom och ytlig. Skrattade en gång under hela filmen, men somnade ändå inte. Rattmuffar? Två av fem.

Filmvalet var medvetet. Jag ville se den och visste vad jag skulle få. Eget fel liksom, men det att lunchen var lika tom och intetsägande var en överraskning. Jag hade väntat mig mer av Meze Point vid Mikaelsgatan 8.

Personalen var mera intresserad av sina vänner vid disken och köksdörren än av kunderna. De mezerätter jag beställde, när den enda i personalen som rörde sig bland kunderna noterade mig, visade sig vara en besvikelse. Det enligt menyn välkryddade lammet smakade närmast som okryddat malet kött, likaså fattades kryddorna från hönsgrytan. Den friterade osten knarrade nog i tänderna lika trevligt som brödost, men var för saltig. De tre små spenat- och fetaostbakelserna var helt ok i jämförelse med resten av helheten, trots att de bestod mest av knaprig deg. Allt det exotiska jag tycker man har rätt att vänta sig av ett turkiskt kök fattades helt och hållet. Jag saknar smörrebrödstället som var i samma utrymmen tidigare.

Priset på min lilla mediokra lunch blev 14,80 euro (3,70 per portion), vilket jag anser ligga i överkant.

Vill man äta små välsmakande rätter till ett rimligt pris vågar jag (och andra också) rekommendera Barcelona där man får tre tapasrätter för 8 euro.

Published

2 comments

  1. Joo, ihan saman totesin jokunen kuukausi sitten, ei ollut kovin hääppöisiä ne mezet. Onneksi 4 vkon kuluttua mä syön mezejä ihan autenttisessä ympäristössä.. ;)

Comments are closed.