Naku

Puolipilvinen tiistai Prahassa viikko sitten. Mukava tepastella kiireettömästi kaupungissa joka ei tunne minua. Yhtä katua ylös, toista alas. Keskustelemme kaverin kanssa kepeästi László Moholy-Nagyn tyttärestä nimeltä Hattula sekä Myyrästä jonka tulemme näkemään vasta parin päivän kuluttua. Tai ehkä olemme hiljaa, ehkä minä vain kuvittelen keskustelumme.

Ohitamme kauppoja, olutbaareja, kahviloita ja nákupnín. Häh? Naku? Pni? Nyt ymmärrän ne valokuvaajat suihkussa, saunassa ja uimahallissa. Silloin en ymmärtänyt, enkä välittänyt. Täällä on sitten kokonainen nákupní galleria! Se ei varmaan ole hirveän suosittu. Vaikka onhan tšekeissä hyviä valokuvaajia. Mennään sisään, sanon kaverille. En tiedä haluaako hän. Ymmärrän jos ei halua. Minä en oikeastaan halua. Tai, tottahan minä haluan. Hitto, minähän suorastaan palan halusta nähdä kaiken!

Astun pää pyörällä pyöröoven läpi pää kolmantena jalkana jalat massa ja pää pilvissä sisään. Ihmisiä liikkuu hämärässä mutta perin tyylikkään näköisessä tilassa. Ei kuvia. Eihän täällä ole kuvia minusta, huudahdan hämmentyneenä. Ääneni kaikuu nákupní gallerian pyöreästä kattoikkunasta ja toiseenkin kerrokseen ja ihmiset pysähtyvät katsomaan. Kukaan ei näytä tunnistavan minua. Ei ole, vastaa kaveri. Ihmiset jatkavat liikkumista hämärässä. Rullaportaat ja näyteikkunoita, kuin kauppoja kerätty sisätilaan. Siinäpä se nákupní sitten olikin. En tiedä olenko pettynyt vai huojentunut.

nakupni

Palaamme kadulle. Matka jatkuu ja vastaan tulee toinen nákupní galleria. Sen yhteydessä on kahvila. Ei hullumpi yhdistelmä. Jatkamme matkaa ja kolmantena tulee vastaan nakup. Kesken jätetty sana. Hmm? Katson ympärilleni josko näkisin muropaketista seksipalstaa kuuntelevaa Sellist

Äh.

Tänään muistin tapauksen ja kävin lukemassa Sell…aisen mikä se nyt on, sanakirjan. Joo. Kannesta kanteen luin. Nyt ymmärrän miksi nákupní galleriassa ei ollut minusta kuvia. Nyt ymmärrän miksi se muistutti Kämp galleriaa.

Mutta missä ne nakukuvat oikeasti ovat?

Published

5 comments

 1. Sun tarttis tehdä semmonen postaus, jonka otsikoksi tulis Nakupni ja sitten siinä postauksessa olis oikeesti nakukuva sinusta. Sitten kohta Google lähettäisi kaikki, jotka etsisivät tietoa Nákupní-galleriasta, tänne, ja näkisivät sen, ja sitten voitaisiin kaikki yhdessä nauraa niille! Hahahahaa!

 2. Muahahaaahaaa! Joo! Tai… siis no, eiku ehkä ei. Ei kuitenkaan. Mä ehkä olen tyhmä, mutta en mä olen niin sadistinen että joku viaton joutuisi katsomaan mun nakukuvaani. Mä en kestäis. Ne ei kestäis. Se olis ihan kauheeta. Todella ihanan kauheeta. Oikeastaan aika hyvä juttu. Joo. Muahahaaa! Jooo! Tai… siis no…

 3. Toi Hattula Moholy-Nagy on tosiaan aika mielenkiintoinen tapaus. Hyvä esimerkki siitä miten hyvät suhteet 20-30 lukujen suomalaisilla taiteilijoilla oli Keski-Eurooppaan.

  On myös kutkuttavaa ajatella yhtä aikansa tärkeintä Avantgardistia kulkemassa keskiaikaista pyhiinvaellusreittiä…

  Äh, ei tästä tule mitään…

  Yritän ajatella henkeviä, mutta mielessä pyörii valtava Nakupni, jonka nympärystä ihmiset nousevat rullaportailla katsomaan.

 4. Minulla on mielikuva, että olen nähnyt nakupnin. Takaapäin tosin.

  Hmph, tästähän voisi päätellä vaikka mitä. Mutta mitä vielä.

  Ehkä muisti tekee tepposet.

 5. tuominenj: joskus tuntuu siltä että Suomi oli aikanaan paljon kansainvälisempi kuin nykyään. Mutta että valtava nakupni? Valtava? Oletko ajatellut tutustua mielenhallintaan, se voisi rauhoittaa.

  Fru p: minä olen ollut nakunpissä. Siitä voi päätellä vielä enemmän.

Comments are closed.