5 comments

 1. Inte läst boken?! Skäms :)

  Faktum är att Liftar-leffan antagligen upprör en bunt klulösa DNA-wannabes eftersom ungefär hälften av leffan inte slaviskt följer böckerna. Men hipp hej, böckerna följer inte slaviskt radioserien, som var först, och den “kommersiella radioserien” följer inte heller helt den ursprungliga radioserien… och inte följer teveserien någon av dessa ett-till-ett heller.

  Vad jag är positivt överraskad över är att Liftarens filmadaption till det stora hela följer essensen av de första böckerna, med undantag av den obligatoriska hollywoodromansdelen. Arthur får till slut. Det är fel.

 2. Ja skäms…

  I och för sig har jag nog glömt en hel del… Tyckte största delen av första delen handlade om ett evigt regnande. Saknade det i filmen. Men det visar sig att det inte alls var i första boken. Men helt ok gjort, vogonerna hade fått en större roll, which was nice.
  Undrar hur mycket Douglas hann vara med om, det måste ju komma flera delar.

 3. DNA lär ha varit friskt med och (varit med och) skrivit manuset från topp till tå. Han hann bara inte vara med och göra själva filmen.

  En kollega till mej sammanfattade det hela ganska bra. Hon själv var oxå lite si och så angående att Liftaren på duken inte var en adaption av boken, tills det i sluttexterna sades “Dedikerad Douglas”. Då var det klart att precis såhär hade Douglas nog oxå villat ha filmen.

  Flugsmälla-scenen var förresten ganska så Python!

  ~rL

  Aj jo, ps: hur mycket karma/clue ska man ha för att få välja sej en personikon till svaren här?

 4. Personikonen är en Gravatar. Ta din bild (80 x 80 px) och gå… och gör dig en så syns den här också. Enkelt, men ändå simpelt.

Comments are closed.