TTFN:n uutisia

Musiikin hankinnassa ollaan siis menossa samantapaiseen lisenssikäytäntöön kuin tietokoneohjelmistoissa. Valmistaja saa päättää miten ja millaisilla laitteilla teosta saa käyttää.

Tietokone

(SIPOO) Be-bop Sound Association, BSA, suoritti tänään suuren ratsian Kyrkoby skolanin 2B luokan, sen rillipäisen Maijan luona pidettyihin kotijuhliin ja pidätti useita oppilaita sekä viisi tilaisuutta valvonutta vanhempaa. Pidätetyt viettävät tämän yön kaltereiden takana. Huomenna tarkempien tutkimusten jälkeen poliisi on luvannut tiedottaa että kaikkia syytetään törkeästä musiikin kuuntelusta ja lisensioimattomien äänentoistovälineiden käytöstä.

“Saimme nimettömän vihjeen siitä että useampi näistä rikolli… oho… eiku, koululaisista olisivat tuoneet itse ostamiaan vain omaan soittimeensa lisensioituja CD-levyjä juhliin”, kertoo BSA:n suurmoguli Makepeace Jackson kimeällä äänellä. “Me emme voi kuitata tällaisia lisenssirikkomuksia vain olankohautuksella”, vaahtoaa BSA:n inkvisiittori Jorma Waldempsey ja painottaa musiikin ostamisen olevan sitova sopimus jota pitää noudattaa. “Johan sen lakikin määrää, perkele”, tokaisee Waldempsey.

Kotijuhlien ohella BSA on jo pidemmän aikaa pitänyt silmällä koulu- ja yritysjuhlia joissa musiikkilisenssirikkomukset ovat vuosi vuodelta kasvaneet. “Me kyllä laitamme nämä kotirotat ja musiikkinarkkarit kuriin”, lupaa Waldempsey muistuttaen samalla, leveästi hymyillen, että kannettavat musiikkisoittimet ovat jo lähes kokonaan kadonneet katukuvasta. FUK-TTFN-NDA

Published

2 comments

Comments are closed.