Perjantainelonen v37 -05

Tämän viikon perjantainelosen kysymykset: Rebecca, Tvivel.

Teema: Kokoelmat

 1. Mitä keräät ja kuinka iso on kokoelmasi?
 2. Miksi keräät?
 3. Mistä suosikkiesineestäsi et voisi koskaan erota?
 4. Minkä esineen poisheittämistä kadut?


(Alkuperäinen kokoelma täällä)

Published

3 comments

 1. 1. Tuoppeja

  2. About 40 uniikkia tuoppia

  3. Se ei kyllä liity millään lailla keräilyyn… ;)

  4. En nyt muista, mutta muutoissa on joskus ollut pakko heitellä pois kaikenlaisia nurkkiin kerääntyneitä kamoja vaikka ei olisi halunnut.

 2. 1. Mitä keräät ja kuinka iso on kokoelmasi?

  Kerään englanninkielisiä aforismeja, sananlaskuja, sanontoja elämän eri alueilta ym. Kokoelmani, joka käsittää viisi Word-tiedostoa, on varsin suuri. Viimeksi kun laskin montako minulla on kasassa, niitä oli vähän yli 120.000.

  2. Miksi keräät?

  Alunperin keräsin sanontoja biolääketieteen alalta elävöittääkseni luentojani vuosina 1987-1989 USA:ssa. Nämä luentokikkani herättivät yllättäen hilpeyttä opiskelijoiden parissa ja muutama opiskelija kyseli kokoelmani perään. Innostuin keräämään niitä lisää ja sain sähköpostin välityksellä tuntemiltani ja tuntemattomiltakin “ihailijoilta” lisäyksiä kokoelmaani. Erityisesti sain ns. “one-liners” juttuja.

  3. Mistä suosikkiesineestäsi et voisi koskaan erota?

  Minulla on muutamia aivan ainutlaatuisia aforismeja, joista olen ottanut älyttömän monta varmuuskopiota. Taitavat olla minulle erityisen tärkeitä.

  4. Minkä esineen poisheittämistä kadut?

  Kokoelmani meni eräässä vaiheessa “jumiin” (kiitos Microsoft!) ja menetin suuren määrän itse naputtelemaani sananlaskua. Tuolloin en ollut niin tarkka varmuuskopioideni kanssa ja tätä minä katkerasti kadun.

 3. 1. Kirjoja kai.Kokoelma pitää pitää mielekkään kokoisena. Ajan kanssa kyllä huomaa, mitä kannattaa säilyttää ja mitä ei. Surutta kiertoon vaan mikä ei ole ominta omaa.
  2. On mukavaa, että kotoa löytyy aina jotain luettavaa. Koskaan ei tiedä, jos joutuu vaikka piiritetyksi.
  3. Jos tiukka paikka tulisi, voisin luopua vaikka kaikista kirjoista. Joskin sitten saisi olla tosi kyseessä. Jos saisin pitää vaikka 3 rakkainta, tehtävä menisi vaikeaksi. Valintaperusteita voisivat olla tekijä (oma suhteeni häneen/hänen tuotantoonsa), löytöhistoria (esim. Nevil Shuten vanhoja teoksia on tosi vaikea löytää), käyttöarvo (viihde/hyöty/kokemuksen jakaminen toisten lukijoiden kanssa) tai oman henkilöhistoriani suhde kirjaan (esim. elämäni ensimmäiset romaanit).
  4. Matkoilta tuotuja tietokirjoja on jäänyt elämän risteyskohdissa sinne risteyksiin. Välillä huomaan etsiväni niitä, kun selitän jotain juttua. Harmillisinta on, että jotkut niistä kirjoista ovat sellaisia, että niiden metsästäminen vaikka nettikaupoista on mahdotonta, koska en muista niiden nimiä.

Comments are closed.