9 comments

 1. Kiitos, kun buustaat luokkajuhlia. Ja periaatteessa täysin rikolliseksi ilmoittaudun myös minä, vaikka käytännössä en eläissäni ole ostanut yhtään kopiosuojattua äänitettä enkä ripannut ensimmäistäkään mp3-tiedostoa (kun olen niin epämusikaalinen, etten ylipäätään kuuntele musiikkia).

 2. Monenkohan äiti suosittelee, että ollaan sitten julkisesti rikollisia (prkle)?

  Mielenkiintoinen semi-anarkistinen ilmiö. Demokratian kannattajat ja pulestapuhujat huutavat hoosiannaa. Tätäkö se on pahimmillaan / parhaimmillaan?

  En tiedä. Ainakaan vielä.

 3. Mitä väliä sillä on onko julkisesti vai salaa rikollinen. Jos meille on tulossa laki joka tekee huomattavasta osasta kansalaisia rikollisia niin miksei sitten oltaisi kriminaaleja ihan julkisesti. Suositeelisi äiti sitä tai ei.

 4. Höh. Jag gjorde jungtestet igen för att få ett uppdaterat utlåtande. Sisådär tio år sen när jag först snubblade på Kiersey och Jung så analyserades jag ENFP. Nu vill jag avlägset minnas att jag senare webb-analyserat mej ENTP. Men si, dagens resultat är ESFP. Så inte blir man ju klokare av det.

  Min klass: ExyP, där x är mer N än S och y är mer F än T. Huzza huzza för labels.

  I övrigt, och det skrev jag på Olenko rikollinen?, så om jag i ren protest inte köper kopieringsskyddade CD-skivor så kan jag väl inte kopiera dem till min hårdskiva eller mp3-spelare, ergo, jag är inte kriminell (enligt de givna kriterierna). Däremot har jag nog gjort ogg-kopior av merparten av mina icke-kopieringsskyddade skivor, så antagligen är jag ju lite ond ändå.

 5. Om man inte är starkt någon viss bokstav så kan resultatet variera beroende på hur man känner sig. Jag t.ex. är INTP men med ett svagt T som kan vara F om det råkar sig så.

  INxP där x är lite starkare T än F. Men kanske man inte skall det så på allvar?

  Vad om du i misstag råkar köpa en kopieringsskyddad skiva och gör en kopia av den då är du kriminell. Tänk på det.

 6. ENTP här. 88% T, så tror knappast det ändrar med tiden…
  Och jag är väl genom-kriminell, för jag tar det som en utmaning försöka knäcka kopieringsskydd! :)

 7. Äiti ja vaimo (kenties tyttöystävä ja siskokin) on aina oikeassa. Ainakin omasta mielestään.

  Mielestäni on hienoa, että kansa kertoo päättäjille(en) missä heidän mielestään kulkee oikeudenmukaisuuden raja. Maalaisjärjestä puhumattakaan. Mitä sekin nyt tässä asiayhteydessä tarkoittaakaan…

  Ei pidä kuitenkaan ihmetellä, mikäli mm. media herää ihmettelemään *anteeksi* nörttien vastalauseen vimmaa.

  Itse asennoidun asiaan suhteellisen rauhallisesti. En ole toistaiseksi edes miettinyt, koskettaako tämä lakiesitysjupakka loppujenlopuksi meikäläistä. Mikäli päätän jatkossa laittomasti murtaa esim. CD-kopiosujauksen, teen sen siinä missä muutkin laittomuudet, joista en nyt tunne olevani tilivelvollinen.

  Tsemppiä barrikaadeille.

 8. Tero, tuossa lakiesityksessä on muutakin joka on outoa kuin vain tuo CD-kopiosuojaus, joka on noussut ykkösjutuksi.

  Paljonko yksi bisnesala saa/voi lobbata itselleen tukea lakiin? Paljonko laintekijät saavat valehdella kansalle? Kuka osaa oikeasti sanoa mitä tuo laki tuo tullessaan? Ennen kaikkea, mitä tällä lailla pedataan? Mikä on seuraava askel?

  Kansa ei tykkää. Osa lähettää sitä meiliä ja poliitikot kutsuvat sitä masinoiduksi kampanjaksi. Surullista.

  Pinseri: Tekijänoikeuslaki – ratkaiseva viikko alkaa.

Comments are closed.