Mihku tulee

Mainospuolelta kuuluu kummia, näyttää siltä että nyt ruvetaan brändäämään ihan outoja juttuja. Satuin kuulemaan asiasta ruokatauolla ja päätin kysellä hiukan lisää meilitse. Ja niin sitten sain käsiini fragmentteja jotka kasasin, melkein kuin teipillä ikään, luettavaan muotoon. Päätin julkaista tietoni täällä. Kyseessä on ihan mieletön skuuppi. Muistakaa: luitte sen täältä ensimmäisenä!


Tutkimustulokset, viikonpäivien identiteetti (Weekchain2005, GGCD&A)

Maanantai: vahva negatiivinen assosiaatio. Suoranaista inhoa.
Tiistai: yllättävän huomaamaton, perin vaisu identiteetti.
Keskiviikko: nuorekas menopäivä (pikkulauantai, mutta ei kuitenkaan sekoitu oikeaan).
Torstai: hernekeittopäivä, traditionaalinen ruokapäivä (slogan: toivoa täynnä).
Perjantai: mainettaan rauhallisempi, mutta paikkansa lunastanut iloinen työviikon päättäjä.
Lauantai: ostospäivä, sisältää sunnuntaimaisen aamurauhalupauksen illat perjantaimaisia (mahdollisuus korjata eiliset virheet). Selvästi kuitenkin vapaa-aikaan suuntautunut ja siksi identiteetiltään selvä.
Sunnuntai: hiukan vanhoillinen, mutta puhuttelee kohderyhmäänsä oikealla tavalla. Ei kärsisi nuoremmasta lookista, mutta päivityskiirettä ei ole.

Ongelmakohtia ovat maanantai (negatiivinen assosiaatio) ja tiistai (huomaamaton). Vahvimmat ovat viikonloppu™-brändin alla olevat lauantai ja sunnuntai (moni vastaaja lisäsi tietämättään tähän ryhmään myös perjantain – tämä korjattava tulevasuudessa).

Strategisesti parasta edetä hitaasti, siksi valitaan vain yksi päivä uudelleen brändättäväksi. Ja koska suurin ongelmakohta on maanantain vahva negatiivinen kuva, on siis sen aika saada kasvojenkohotus.

Pääkohdat

Pääasiallinen kohderyhmä: ma-pe duunarit ja koululaiset (ei vuorotyöläiset, eläkeläiset).

Iso ongelma on pääte “-tai” joka henkii epämääräisyyttä ja epävarmuutta. Viikon aloittamisen pitäisi olla mukavampi. Kuin iloinen perjantai. Menevä “-rock” tai tai kansainvälinen “-yes” olivat hyviä ehdokkaita (maananyes, maananrock), mutta trendikäs ja nuorekas “-ihq” sai suurimman kannatuksen: maananihq.

Nimen nykyaikainen lyhennys M^ihq/M_ihq (ei vielä lopullisesti lukkoonlyöty) lanseerataan viraalikamppiksena (esim. blogit). Lyhenne, kirjainsana, tuodaan myös radiomainoksiin ja TV-spottiehin (myös elokuvamainokset) jolloin sen lausuminen ääneen mihku helpottaa uuden nimen sisäistämistä.

Uusi kirjoitusasu: M:)
– toteutetaan viralliseksi logoksi (ei valmis vielä)
– iloinen, myös väritykseltään pirteä (voi käyttää myös mustavalkoisena)
– lyhyt, nopea käyttää esim. tekstiviesteissä.
– nykyaikainen, nuorekas,
– säästää tilaa => alentaa kustannuksia niin printissä kuin digimediassa

Uuden konseptin lanseeraus

Netti: Bannerikamppis MTV3, Suomi24 ja Demi. Palkataan halpaa nettikansaa pitämään wikipedian maanantaisivu ajantasalla.

Lehdet: Hesarissa koko aukeaman mainos sunnuntaina (teaser) ja mihkuna (pääjuttu). Muut lehdet sama, jopa paikallislehdet. Ei ruotsinkielisiä lehtiä (ruotsinkielinen nimi jää entiselleen – yhdenmukaisuutta muihin pohjoismaihin).

Televisio: päähahmoksi Karvinen jonka aikaisemmin masentavat viikonaloitukset muunnetaan positiiviseksi.

Radio: suomalaiset 80-luvun punkskenestä tutut äänet puhuvat mihkun puolesta. Esimerkki: soitetaan aluksi kappale Boomtown Ratsien I hate mondays -hittiä ja heti perään esim. Maukka Perusjätkä sanoo “mut, meitsisä mihku on siististi jees”.

Konseptimuutoksen ja kampanjan toteutus

mainostoimisto Lounastauko Helsinki:
Edsel F. Lounastauko, Confetti Designer
J. T. T. Lounastauko, Senior Managing Marinader
Pekka N. Lounastauko, Señor Creative Disgainer

Published

9 comments

  1. Saatatko uskoa, että otin tämän todesta melkein puoleenväliin asti? Siis ihan oikeesti.

  2. Eikö Kai Seikku tai vastaava puhunut joskus, että jos kohinanpoistoon tarkoitetulle mikropiirille voidaan rakentaa uskottava brändi, niin silloin mille tahansa. Kai joku on joskus kuullut sanan Dolby?

  3. Jani: saatan :)

    OOpa: Dolby, Thomas: Europa and the pirate twins – hyvä biisi. Dolby kohinanpoisto mutta myös surround ääni, olen kuullut. Turunen vs. Yötoive… en tiedä.

    tuominenj: ehkä, mutta älä nyt tuo lisää termejä, menee kuule skuupin imapkti pipariksi.

  4. Nyt kun on Design Capital 2012 ja kaikkea, niin ehdotan että brändäyksen lisäksi palvelumuotoillaan maanantai kuntoon. Ehdotuksia voi lähetää WDC-organisaatiolle.

Comments are closed.