Son av ett vapen

Ja just det ja. Den hade jag glömt. Den är ju också helt bra.

A lot of people come up to me and they say, ‘Tom, is it possible for a woman to get pregnant without intercourse?’ And my answer is always the same, I say, look, we’re gonna have to go all the way back to the Civil War…

Tom Waits, Big Time

Så berättar han berättelsen om hur ett vådaskott passerar genom en soldats testikel och sedan träffar en 18-årig flicka och hon blir befruktad. Nio månader senare föder hon en pojke.

Well, the baby was fine. She was very happy, guilt free and eh… Of course, the soldier was a little pissed off.

På nätet hittade jag orginalberättelsen som är något mer detjalerad och har lite extra dramatik i slutet (länken i texten är min).

But three weeks later the grandmother of the new child asked Dr. Capers to examine the boy because the child’s scrotum was dangerously enlarged and sensitive. The doctor examined the boy, decided to operate and, to his astonishment, found a minnie ball embedded inside the child.

Museum of Hoaxes: The Case of the Miraculous Bullet

Det visar sig dock att berättelsen från år 1863, är inget mer än ett skämt. Läkaren i fråga, Dr. LeGrand G. Capers, skickade berättelsen till American Medical Weekly anonymt som en kommentar till de vilda berättelserna om inbördeskriget. Men huvudredaktören kände igen handstilen och läkarens namn prydde historien när den publicerades November 7, 1874. Ett par veckor senare publicerdes ett korrektur, men ännu så sent som 1959 citerades orginalberättelsen som en sann en.

Enligt snopes.com är berättelsen om den mirakulösa kulan grunden till uttrycket Son of a Gun.

Published