Tänään uutiset mä luin

Päivän hilavitkainuutinen on Nokian uusi mediaselain Kanavat. Ohjelma joka (tätä kirjoittaessa) tuo Hesarin, Kauppalehden, Talentumin, YLEn ja MTV3:n uutiset näppärästi yhden ohjelman kautta kännykän ruudulle.

Onhan se tarkistettava. Sitähän ei voi hakea Opera Minillä, mutta tietokoneen ja bluetoothin avulla sain sen siirrettyä puhelimeeni.

Ohjelma on kivan näköinen, mukavan pehmeästi liikkuvaa hienoa grafiikkaa. Helppo käyttää, vaikka luulinkin ensin saavani päivän TV-ohjelmalistat näkyviin kohdasta TV-kanavat.

Vaan sitten. Noin 250 kiloa tavaraa siirtyy puhelimeen ja sillä sain siis lehtien logot. Sitten toiset noin 250 kiloa ja Hesarin jutut siirtyivät kuvineen kännykkään. Datan siirto on hidasta ja siis noin puolen megan jälkeen ohjelma vielä pyysi odottamaan koska “Lehteä ladataan”, hmm…

kuva jossa ei ole informaatiotaArtikkeleita on 38, suurin osa ulkomailta. Kotimaan uutisissa on juttu “Yksin asuvien osuus kasvanut tuntuvasti pääkaupunkiseudulla” ja se on kätevästi kuvitettu kartalla (kts. kuva oikealla) joka selkeyttää asiaa. Vai selkeyttääkö se sitä oikeasti? No ei. Entä mitä lisäarvoa on siitä että uutinen “Presidentin valtaoikeuksiin kaavaillaan uusia heikennyksiä” on kuvitettu presidentin linnalla? Ei mitään.

Itse pidän toistaiseksi kätevämpänä lukaista Hesarin tekstiversion uutiset Opera Minillä, tietoa siirtyy semmoiset 3 kiloa, ilman turhia kuvia tai mainoksia.

Kunnollinen RSS-lukija kännykkään olisi jotenkin kivempi ylläri.

Lisäys: Kävin sitten katsomassa hiukan suuremman version tuosta yksin asuvien kartasta. Huomasin että asun alueella jossa meitä yksin asuvia on 40-49%, eli saman verran kuin esimerkiksi Seurasaaressa, mutta selvästi enemmän kuin Jätkä– tai Korkeasaaressa.

Published

6 comments

 1. “noin puolen gigan jälkeen ohjelma vielä pyysi odottamaan koska “Lehteä ladataan””

  Iso lehti. :)

 2. Kuvat olivat minustakin turhia, mutta jos ajatellaan, että työkaluna on isommalla ruudulla varustettu härpäke, niin voivathan ne olla ihan mukaviakin. Vänkää tietysti olisi, jos saisi valita, että haluaako kuvat mukaan vai ei. Mediaselain taitaa olla vahvasti etukenossa kohti tehokkaampien luurien aikoja.

  Isojen pakettien pointti oli käsittääkseni se, että uutisia voi selata offline-tilassa, mutta kokeilematta on vielä se, että onko sitten jokaisella yhteydenottokerralla ladattava samankokoiset jöötit, ja mitä vanhoille tapahtuu: pitääkö ne poistaa ite puhelimesta vai poistuvatko automaagisesti? Manuaalinen poistaminen ei kuulosta kovin houkuttelevalta. En kaipaa jatkuvaa uutisvirtaa kännykkääni (ainakaan vielä), sehän maksaakin ihan kiitettävästi, joten tuo offline-mahdollisuus on sikäli ihan pätevä ratkaisu.

  Kuten sanottua: uutisfriikkinä pidän ideasta, ja hyvältä näyttää, mutta toteutuksessa on kehittämistä.

 3. Jussi: Hups. Laskuvirhe ;)

  Marjut: Eikä se siis ole täysin mahdoton ohjelma. Vaatii vain vähän kehitystä. Kyllä se siitä. Ja sitten kun se siitä, niin voin kuvitella ottavani sen käyttööni. Mutta ennen sitä… tuskin.

 4. Olen yhtä mieltä tuon viimeisen lauseen kanssa. Bloglinesin mobiiliversio on oikein hyvä vaihtoehto. Se mitä luen mobiililaitteella pysyy synkassa työpöydän kanssa. Ei tarvitse olla jonkun satunnaisen kännykkäfirman valikoiman valtamediatarjonnan armoilla jossain suljetussa ympäristössä suljetulla alustalla. Ei voi pieni mieli ymmärtää tällaista visiota enää vapaan tiedonvälityksen aikakaudella.

  Miksi Bloglines ei ole täydellinen ratkaisu? PItäisi olla enemmän täyden tekstin feedejä tai edes mobiiliystävällisiä saitteja. Kun lukee feediä, missä on useampi kiinnostava juttu, pitää lukea feedi kerralla loppuun tai ainakin selailla ja merkitä haluamansa vielä lukemattomiksi, mikä voi olla joskus hankalaa liikenteessä.

 5. Yksin asumisesta: Korkeasaaressa ne asuvat harvemmin yksin, vaan yleensä isoissa laumoissa.

Comments are closed.