Maskinrummet inspekterar

Som om jag nu inte annars skulle ha fullt upp med ett och annat, går jag och kollar bloggens errorloggar av någon underlig anledning. Det blir extrapynjerier. Jag som skulle lägga mig i tid.

Hittar tjugo bilder som ser ut att ha försvunnit när både databasen strulade och hela min blogg försvann för en stund. Orkar inte söka fram bilderna nu. Jag vet att vissa finns nog i mina digitala skolådor, men det kan väl vara att endel har försvunnit för gott.

Loggarna tyder också på några fel i min css-fil för mobila apparater. De felen fixar jag direkt, det var enkelt. Så ser det ut som om jag haft några felaktiga länkar på sajten. Sådana som borde peka ut, men pekar istället hit – självfallet utan större framgång. Fixar dem och kollar med det samma om det skulle finnas flera. Det fanns inte flera.

Noterar också att det någon velat ha tag på t.ex.. _vti_bin/owssvr.dll och MSOffice/cltreq.asp. Är detta månne ett försök att bryta sig in, eller kanske virusattack? Båda försöken kom från samma, troligen finska, IP-adress.

Och det hela ackompanjeras av att datorn låser sig abrupt. Slumpmässigt. Stärvar kan man säga. Allt slutar fungera. Omstart krävs. Ofta. Det visar sig att minnet jag köpt är skurken. Jag återgår, sorgligt suckande, tillbaka till mindre mängd minne. Fan!

Published

2 comments

  1. Allt minne eller bara hälften? Eller har du inte orkat analysera det så långt?

  2. Har inte hunnit analysera så långt ännu. Men vad jag hört här på jobbet verkar det var ett problem med just de där Kingston minnena (KTA-PB533/1G).

    Felet manifesterar sig genom att datorn helt enkelt bara stannar. Bilden blir kvar på skärmen, men datorn reagerar inte på någonting, förutom det att man håller in start-/stängknappen en stund.

Comments are closed.